Musaka od karfiola

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Musaka od karfiola by Shutterstock Shutterstock
Musaka od karfiola by Shutterstock Shutterstock

Još jedna od verzija ovog ukusnog jela, ovaj put u kombinaciji cvjetače i mljevenog mesa.

Sastojci

Broj porcija
4
1veća glavica cvjetače
500 gmljevenog mesa
2jaja
2 žlicebrašna
1 žlicamaslaca
300 mlmlijeka
100 mlkiselog vrhnja
2luka
sol, papar

Priprema

1Skuhajte cvjetaču

Cvjetaču skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i podijelite na "cvjetiće".


2Popržite luk i meso

U većoj tavi na malo ulja popržite nasjeckani luk. Dodajte mljeveno meso i dinstajte 20 minuta. Začinite po želji.


3Složite musaku

Posudu za pečenje premažite maslacem. Naizmjence slažite red cvjetače, red mljevenog mesa dok ne potrošite sve sastojke.


4Napravite preljev za musaku

U zdjeli pomiješajte mlijeko, kiselo vrhnje, jaja, brašno, posolite i popaprite, prelijte pripremljenu musaku.


5Stavite peći

Musaku pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40 minuta.






Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.