Sitno nasjeckajte luk i češnjak. U tavu stavite malo suncokretovog ulja i pustite da se zagrije na srednjoj temperaturi.
Dodajte luk i malo soli da bolje omekša. Dinstajte dok ne omekša. Na samom kraju dodajte češnjak i kratko promiješajte.
Dodajte mljeveno meso. Miješajte dok ne poprimi boju sa svih strana. Posolite, popaprite i dodajte ostale začine. Promiješajte i dinstajte 15 do 20 minuta.
Ulijte pasiranu rajčicu. Kuhajte uz miješanje još 15 - 20 minuta. Na kraju dodajte sitno nasjeckani peršin. Maknite sa štednjaka.
Naribajte 400 g sira. Posudu u kojoj ćete peći namažite s maslacem (ja koristim vatrostalnu posudu dimenzija 35 cm x 25 cm).
Na palaćčinke po sredini stavite mljeveno meso pa na njega pospite sir i motajte ih kao što možete vidjeti na slikama. Slažite ih u posudu.
Kiselo vrhnje, parmezan i jaja izmutite. Prelijte preko palačinki. Preostali naribani sir pospite po vrhu palačinki.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C 20 - 30 minuta (ovisno o pećnici) dok ne porumeni.