Zapečene palačinke s mljevenim mesom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 10min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 25min
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečene palačinke s mljevenim mesom
Zapečene palačinke s mljevenim mesom
Zapečene palačinke s mljevenim mesom
Zapečene palačinke s mljevenim mesom
Zapečene palačinke s mljevenim mesom
Zapečene palačinke s mljevenim mesom
Zapečene palačinke s mljevenim mesom
Zapečene palačinke s mljevenim mesom
Zapečene palačinke s mljevenim mesom
Zapečene palačinke s mljevenim mesom by youtube
Zapečene palačinke s mljevenim mesom
Zapečene palačinke s mljevenim mesom. Ovo je definitivno najdraže jelo u zadnje vrijeme mojim ukućanima. Vjerujem da će biti jedno od dražih i vama.

Sastojci

Broj porcija
10
10palačinka
1luk
2 češnja češnjaka
500 gmljevenog mesa (ja sam koristila junetinu)
Suncokretovo ulje
Sol
Papar
Vegeta
Mješavina mediteranskih začina
500 gpasirane rajčice
Peršin
400 gsira
400 gkiselog vrhnja
40 gparmezana
2jaja

Priprema

Kapulu nasjeckati, češnjak usitniti.
U tavu uliti suncokretovo ulje i pustiti da se zagrije na srednjoj temperaturi.
Dodati kapulu i malo soli da bolje omekša. Dinstati dok ne omekša. Na samom kraju dodati češnjak i kratko promiješati.
Dodati mljeveno meso. Miješati dok ne poprimi boju sa svih strana. Dodati sol, papar, vegetu i mješavinu mediteranskih začina (ja stavljam začine od oka, nemojte prettjerati, bolje je kasnije nadodati ako fali). Promiješajte i dinstajte 15 - 20 minuta.
Dodajte 500 g pasirane rajčice. Kuhati i miješati još 15 - 20 minuta. Na kraju dodati sitno nasjeckani peršin. Maknite sa ploče.
Naribajte 400 g sira. Posudu u kojoj ćete peći namažite s maslacem (ja koristim vatrostalnu posudu dimenzija 35 cm x 25 cm).
Na palaćinke po sredini stavite mljeveno meso pa na njega pospite sir i motajte ih kao što možete vidjeti na slikama. Slažite ih u posudu.
Kiselo vrhnje, parmezan i jaja izmutite. Prelijte preko palačinki. Preostali naribani sir pospite po vrhu palaćinki.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 20 - 30 minuta (ovisno o pećnici) dok ne porumeni.
Na kraju ga možete posuti sa malo nasjeckanog peršina za dekoraciju.