Priprema
Kapulu nasjeckati, češnjak usitniti.
U tavu uliti suncokretovo ulje i pustiti da se zagrije na srednjoj temperaturi.
Dodati kapulu i malo soli da bolje omekša. Dinstati dok ne omekša. Na samom kraju dodati češnjak i kratko promiješati.
Dodati mljeveno meso. Miješati dok ne poprimi boju sa svih strana. Dodati sol, papar, vegetu i mješavinu mediteranskih začina (ja stavljam začine od oka, nemojte prettjerati, bolje je kasnije nadodati ako fali). Promiješajte i dinstajte 15 - 20 minuta.
Dodajte 500 g pasirane rajčice. Kuhati i miješati još 15 - 20 minuta. Na kraju dodati sitno nasjeckani peršin. Maknite sa ploče.
Naribajte 400 g sira. Posudu u kojoj ćete peći namažite s maslacem (ja koristim vatrostalnu posudu dimenzija 35 cm x 25 cm).
Na palaćinke po sredini stavite mljeveno meso pa na njega pospite sir i motajte ih kao što možete vidjeti na slikama. Slažite ih u posudu.
Kiselo vrhnje, parmezan i jaja izmutite. Prelijte preko palačinki. Preostali naribani sir pospite po vrhu palaćinki.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 20 - 30 minuta (ovisno o pećnici) dok ne porumeni.
Na kraju ga možete posuti sa malo nasjeckanog peršina za dekoraciju.