Jetrica, srce i ostatak iznutrica kuhati u slanoj vodi zajedno s lovorovim listom oko 45 minuta. Nakon kuhanja, pustiti da se malo ohladi pa samljeti pomoću električne sjeckalice ili sitno nasjeckati s nožem.
U tavi na ulju dinstajte sitno nasjeckani luk dok ne omekša. Kada je luk omekšao, dodajte mu prokuhane i usitnjene iznutrice i sve skupa dobro izmiješajte. Dodajte nasjeckanu vezicu peršina te začinite solju i paprom prema vlastitom ukusu. Dinstajte oko 10 minuta, a pred kraj dodajte rižu koju ste prethodno skuhali. Smjesu maknite s vatre i kad se malo ohladila dodajte razmućena jaja.
Uzmite janjeću maramicu, dobro ju operite i rasprostrite na radnoj površini. Punite ju pripremljenom smjesom i pripremite u obliku savijače. Tako pripremljenu punjenu maramicu stavite u vatrostalnu posudu i prelijte sa smjesom ratmućenih jaja i mlijeka.
Pecite u dobro zagrijanoj pećnici dok ne dobije zlatno-žutu boju i dobro se zapeče (oko 30 minuta).
Tradicionalno se ovo jelo služi preliveno s malo kiselog mlijeka.