Slanutak na mediteranski način

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Slanutak na mediteranski način by Shutterstock Shutterstock

Slanutak u kombinaciji s kus-kusom, rajčicom, artičokom i začinima možete poslužiti kao prilog, ali i kao glavno jelo.

Sastojci

Broj porcija
4
240 mlvode
130 gkus-kusa
1 žlicamaslinovog ulja
1 glavicaluka srednje veličine, nasjeckana
2 češnjačešnjaka, nasjeckana
400 gslanutka (konzerva)
400 gsjeckane rajčice (konzerva)
400 gartičoka (konzerva), nasjeckane
90 gmaslina bez koštica, grubo nasjeckane
½ žličiceorigana
⅛ žličicepapra
⅛ žličicekajenskog papra
Sol po ukusu

Priprema

1 Skuhajte kus-kus

U manjoj posudi zakuhajte vodu. Umiješajte kus-kus pa sklonite s vatre. Ostavite da odstoji poklopljeno 5 do 10 minuta dok kus-kus ne upije svu vodu. Lagano ga izmiješajte vilicom.


2 Sjedinite sastojke

U međuvremenu, u velikoj neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Dodajte luk i pirjajte ga dok ne omekša. Ubacite češnjak pa pirjajte još jednu minutu. Umiješajte ostale sastojke te kuhajte oko 15 minuta povremeno miješajući. Poslužite s kus-kusom.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
340 kcal
Proteini
11 g
Masnoće
10 g
Ugljikohidrati
51 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.