Hrskavi kroketi

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Hrskavi kroketi by Shutterstock Shutterstock

Saznajte kako pripremiti mekane i hrskave krokete koji su savršen prilog pečenom ili pohanom mesu. Po želji u smjesu s krumpirom umiješajte nasjeckane začine.

Sastojci

Broj porcija
6

Kroketi

600 gpire krumpira
2 žličicenasjeckanog svježeg peršina
1 žličicasoli
¼ žličicemljevenog papra
1jaje
60 goštrog brašna

Paniranje

120 gglatkog brašna
1jaje
180 gkrušnih mrvica
biljno ulje, za prženje

Priprema

Kroketi

1 Pripremite smjesu za krokete

U velikoj zdjeli pomiješajte pire krumpir, peršin, sol i papar. Dodajte jaje i brašno te umijesite tijesto. 

Paniranje

2 Pripremite sastojke za paniranje

U plitku zdjelu stavite brašno. U drugu zdjelu razbijte jaje i umutite s 1 žlicom vode. U treću plitku zdjelu stavite krušne mrvice.


3 Panirajte krokete

Smjesu od krumpira oblikujte u valjčiće. Uvaljajte ih u brašno i otresite višak. Umočite valjčiće u razmućena jaja, pa uvaljajte u krušne mrvice. 


4 Ispecite

U loncu srednje veličine zagrijte ulje na srednje jakoj temperaturi dok ne postane vruće. U turama pržite krokete sa svih strana do zlatno smeđe boje, otprilike 2 minute po strani.


Okrećite krokete po potrebi. Vadite ih pomoću rupičastog metalnog sita i stavljajte na tanjur obložen papirnatim ručnicima. Poslužite uz umak po želji. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.