Prilozi

Ovi odlični prilozi mogu i najdosadnije jelo pretvoriti u spektakl! A neke od njih možete pripremiti i kao samostalni obrok.

Prilozi
Domaći mlinci
(15)
1h 10min

Naučite kako na jednostavan način pripremiti domaće mlince. Savršeni su kao prilog uz pečeno meso.

Lažni pomfrit od palente i začinskog bilja
(15)
50min

Iako se palenta najčešće priprema kao kremasti prilog, ovog puta odlučili smo se pripremiti ju na drugačiji način. Izgledom podsjeća na svima omiljene pržene krumpiriće, no ipak je riječ o zdravoj i ukusnoj grickalici.

Salata s grilanim kukuruzom
(14)
30min

Ako volite pečeni kukuruz, voljet ćete i ovu salatu. Grilanom kukuruzu dodajte nasjeckan avokado i rajčicu i sve prelijte osvježavajućim vinaigrette dresingom sa sokom limete, maslinovim uljem i začinima. Salatu dobro ohladite i poslužite uz meso ili povrće s roštilja.

Špinat na mlijeku
(13)
25min

Možemo reći da se ljudi mogu podijeliti na one koji vole špinat i one koji ga ne vole. Ako pripadate skupini ljudi koji ga ne vole, dajte ovom receptu šansu i promijenit ćete mišljenje - postat ćete pravi ljubitelji špinata. Priprema ovog kremastog špinata je jednostavna i brza, a unatoč tome, dobit ćete zasitno i ukusno jelo. Naš prijedlog je da ga poslužite uz jaje na oko, pire krumpir i meso po izboru.

Pečeni krumpir s palentom
(12)
30min

Ovaj krumpir iz pećnice savršeno je ukusan, mekan i hrskav.

Hrskavi kroketi
(12)
30min

Saznajte kako pripremiti mekane i hrskave krokete koji su savršen prilog pečenom ili pohanom mesu. Po želji u smjesu s krumpirom umiješajte nasjeckane začine.

Bijeli žganci
(11)
30min

Ovo starinsko sirotinjsko jelo je vrlo ukusno i zaista zasitno, a za pripremu vam je potrebno samo nekoliko lako dostupnih sastojaka i 30 minuta vremena.

Pržena riža
(11)
25min

Pržena riža, poznatija pod nazivom fried rice, jednostavno je jelo koje se može poslužiti kao prilog ili glavno jelo. Vrlo je bitno koristiti ostatak kuhane riže koja je suha i razdvojenih zrna kako bi se lakše pržila.

Jednostavna rolada od kruha
(11)
35min

Jednostavna, a uvijek nam ispadne super.

Gljive iz pećnice
(10)
25min

Donosimo recept za koji vam je potrebna samo jedna posuda kako bi sjedinili sve sastojke. Gljive dobro začinite sa začinima, pecite otprilike 20 minuta i ukusan prilog je spreman.

Pečene prokulice s češnjakom
(10)
35min

Ako još nemate najdraži recept za pečene prokulice, ovaj bi mogao biti onaj pravi. Rezultat su slatke, karamelizirane prokulice.

Kimchi
(10)
2h 20min

Ovaj recept za tradicionalni korejski kimchi koristi jednostavne sastojke i prikladan je za početnike. U Južnoj Koreji se ovakva vrsta kimchija naziva Mak-Kimchi ili jednostavni kimchi, a riječ mak ovdje zapravo znači "što god" ili "kako god želite".

Zapečene mahune
(10)
40min

Od mahuna možete napraviti ukusno varivo, možete ih jesti sirove, dodati salatama, kuhati ili peći. Donosimo vam verziju mahuna zapečenih u umaku od vrhnja i posipanih sirom.

Zapečeni njoki s gljivama
(10)
30min

Gljive su namirnica kojoj ne treba puno da se pretvore u ukusno jelo – dodajte im njoke, luk i začine, ubacite u pećnicu i imat ćete savršen prilog ili bezmesno glavno jelo.

Njoki od cvjetače
(9)
50min

Ukusni njoki od cvjetače se rade od cvjetova cvjetače umjesto pire krumpira. Kuhanu cvjetaču potrebno je dobro procijediti kako bi izgubila vodu i njoki ostanu mekani. Naša verzija njoka je poslužena uz umak marinaru, no vi koristite umak po želji.

Pohani patlidžan
(9)
55min

Jednostavan je za pripremu, a možete ga poslužiti uz svoj omiljeni umak.

Abšmalcane mahune
(8)
30min

Abšmalcane mahune ili mahune na maslacu s krušnim mrvicama mnogima su jedno od dražih jela iz djetinjstva. Naziv ovog jela korijene vuče iz njemačke riječi abschmalzen što znači zapržen s maslacem. Poslužite ih kao glavno jelo uz salatu ili kao prilog uz jelo po izboru.

Popečci od koprive i feta sira
(7)
35min

Kopriva sadrži znatnu količinu klorofila, mineralnih soli (kalcij, kalij, fosfor, željezo) i vitamina C, što je odličan razlog zašto bi koprivu trebalo uvrstiti u jelovnik. Mi vam donosimo recept za mekane i sočne popečke s dodatkom feta sira.

Kremasta palenta
(7)
15min

Palenta, pura ili žganci svima je dobro poznato jelo iz djetinjstva. U nastavku saznajte kako pripremiti savršeno kremastu palentu bez grudica. Ključni dio ovog recepta je dodavanje maslaca i sira u već kuhanu palentu.

Index kuhinja

Jesu li ovo najmekše kroasan-kiflice? Tako tvrdi naša čitateljica, imamo i recept

Jesu li ovo najmekše kroasan-kiflice? Tako tvrdi naša čitateljica, imamo i recept

JEDVA smo dočekali hladnije vrijeme da konačno možemo upaliti pećnice i posvetiti se pečenju kolača i slastica. Ako niste pretjerani ljubitelj slatkog, danas imamo recept koji je baš za vas. Riječ je o slanim kroasan-kiflicama koje će oduševiti svakoga i za koje će vas svi tražiti recept.
Ako vam je ostalo starog kruha, ne bacajte ga. Iskoristite ga za ovaj fini prilog

Ako vam je ostalo starog kruha, ne bacajte ga. Iskoristite ga za ovaj fini prilog

VEĆ SMO naučili da hranu nije dobro bacati, pa u duhu zero waste pokreta i smanjenja otpada u kuhinji, isto učinite i sa starim kruhom. Iako vam se taj suhi, stari kruh čini kao da od njega ne možete napraviti apsolutno ništa, to baš i nije tako.
Ovo su najraskošnije palačinke koje možete pripremiti kod kuće, imamo recept

Ovo su najraskošnije palačinke koje možete pripremiti kod kuće, imamo recept

SCHWARZWALD palačinke pravo su otkriće zbog svog nadjeva i idealne su ako želite malo raskošniji, a jednostavan desert.