Prilozi

Ovi odlični prilozi mogu i najdosadnije jelo pretvoriti u spektakl! A neke od njih možete pripremiti i kao samostalni obrok.

Prilozi
Domaći mlinci
(15)
1h 10min

Naučite kako na jednostavan način pripremiti domaće mlince. Savršeni su kao prilog uz pečeno meso.

Lažni pomfrit od palente i začinskog bilja
(15)
50min

Iako se palenta najčešće priprema kao kremasti prilog, ovog puta odlučili smo se pripremiti ju na drugačiji način. Izgledom podsjeća na svima omiljene pržene krumpiriće, no ipak je riječ o zdravoj i ukusnoj grickalici.

Salata s grilanim kukuruzom
(14)
30min

Ako volite pečeni kukuruz, voljet ćete i ovu salatu. Grilanom kukuruzu dodajte nasjeckan avokado i rajčicu i sve prelijte osvježavajućim vinaigrette dresingom sa sokom limete, maslinovim uljem i začinima. Salatu dobro ohladite i poslužite uz meso ili povrće s roštilja.

Pečeni krumpir s palentom
(12)
30min

Ovaj krumpir iz pećnice savršeno je ukusan, mekan i hrskav.

Hrskavi kroketi
(12)
30min

Saznajte kako pripremiti mekane i hrskave krokete koji su savršen prilog pečenom ili pohanom mesu. Po želji u smjesu s krumpirom umiješajte nasjeckane začine.

Jednostavna rolada od kruha
(11)
35min

Jednostavna, a uvijek nam ispadne super.

Gljive iz pećnice
(11)
25min

Donosimo recept za koji vam je potrebna samo jedna posuda kako bi sjedinili sve sastojke. Gljive dobro začinite sa začinima, pecite otprilike 20 minuta i ukusan prilog je spreman.

Pržena riža
(11)
25min

Pržena riža, poznatija pod nazivom fried rice, jednostavno je jelo koje se može poslužiti kao prilog ili glavno jelo. Vrlo je bitno koristiti ostatak kuhane riže koja je suha i razdvojenih zrna kako bi se lakše pržila.

Kimchi
(10)
2h 20min

Ovaj recept za tradicionalni korejski kimchi koristi jednostavne sastojke i prikladan je za početnike. U Južnoj Koreji se ovakva vrsta kimchija naziva Mak-Kimchi ili jednostavni kimchi, a riječ mak ovdje zapravo znači "što god" ili "kako god želite".

Pečene prokulice s češnjakom
(10)
35min

Ako još nemate najdraži recept za pečene prokulice, ovaj bi mogao biti onaj pravi. Rezultat su slatke, karamelizirane prokulice.

Zapečene mahune
(10)
40min

Od mahuna možete napraviti ukusno varivo, možete ih jesti sirove, dodati salatama, kuhati ili peći. Donosimo vam verziju mahuna zapečenih u umaku od vrhnja i posipanih sirom.

Pohani patlidžan
(9)
55min

Jednostavan je za pripremu, a možete ga poslužiti uz svoj omiljeni umak.

Abšmalcane mahune
(8)
30min

Abšmalcane mahune ili mahune na maslacu s krušnim mrvicama mnogima su jedno od dražih jela iz djetinjstva. Naziv ovog jela korijene vuče iz njemačke riječi abschmalzen što znači zapržen s maslacem. Poslužite ih kao glavno jelo uz salatu ili kao prilog uz jelo po izboru.

Popečci od koprive i feta sira
(7)
35min

Kopriva sadrži znatnu količinu klorofila, mineralnih soli (kalcij, kalij, fosfor, željezo) i vitamina C, što je odličan razlog zašto bi koprivu trebalo uvrstiti u jelovnik. Mi vam donosimo recept za mekane i sočne popečke s dodatkom feta sira.

Karamelizirani luk
(7)
50min

Luk je prirodno sladak, a kako do karamelizacije dolazi kuhanjem jednostavnih šećera, polako pirjanje luka tijekom duljeg vremenskog razdoblja, rezultira karameliziranjem prirodnih šećera koji se u njemu nalaze. Odlično pristaje uz bilo koje meso, a može se koristiti i kao dodatak umacima, juhama, varivima, sendvičima i jednostavnim jelima s tjesteninom.

Bogata krumpir salata
(7)
1h

Ova hranjiva i svestrana salata je jednako ukusna kao prilog ili kao samostalni obrok. Kombinacija majoneze i kiselog vrhnja pruža ugodnu kremastu teksturu. Ovo je iznimno praktično jelo za pripremu unaprijed, pogotovo kada očekujete goste, jer je često još ukusnije kada odstoji nekoliko sati ili preko noći, što omogućuje da se okusi prožmu.

Kremasta palenta
(7)
15min

Palenta, pura ili žganci svima je dobro poznato jelo iz djetinjstva. U nastavku saznajte kako pripremiti savršeno kremastu palentu bez grudica. Ključni dio ovog recepta je dodavanje maslaca i sira u već kuhanu palentu.

Punjeni šampinjoni
(7)
50min

Šampinjone smo punili smjesom crvene paprike, luka, krušnih mrvica i začina te zapekli u pećnici. Poslužite ih kao predjelo ili prilog uz glavno jelo.

Brodići od krumpira s kaduljom
(6)
1h

Ovaj jednostavan i ukusan recept za brodiće od krumpira s kaduljom pretvara obične krumpire u pravu poslasticu.

Index kuhinja

Jelo koje Amerikanci obožavaju još od 1950-ih, a radi ga i Oprah Winfrey

Jelo koje Amerikanci obožavaju još od 1950-ih, a radi ga i Oprah Winfrey

JEDNO se jelo još 1950-ih godina toliko populariziralo u Americi da su čak i kuharice pisale kako je obavezno na koktel zabavama. Danas je dio blagdanskih stolova, a pripremat će ga mnoge obitelji.
Znamo jedan fora način ukrašavanja pisanica, trebat će vam samo 2 sastojka iz kuhinje

Znamo jedan fora način ukrašavanja pisanica, trebat će vam samo 2 sastojka iz kuhinje

BLIŽI se Uskrs, a ako još niste obojili pisanice, imamo nekoliko prijedloga kako to učiniti. Ovdje smo vam pisali kako jaja obojiti na prirodan način, koristeći sastojke iz kuhinje, a sada smo na TikToku pronašli još jedan zanimljiv način bojenja pisanica za koji će vam također trebati dva sastojka koja sigurno imate u svojoj kuhinji.
Sjećate se Ane Ugarković? Imala je svoj kulinarski show, a sada se vraća na scenu

Sjećate se Ane Ugarković? Imala je svoj kulinarski show, a sada se vraća na scenu

ANA UGARKOVIĆ, poznata hrvatska chefica, vraća se na zagrebačku kulinarsku scenu s novim video serijalom "Ana kuha, Zagreb voli", koji je povodom Uskrsa i uskrsnih blagdana nastao u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.