Brodići od krumpira s kaduljom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Brodići od krumpira s kaduljom by Shutterstock Shutterstock

Ovaj jednostavan i ukusan recept za brodiće od krumpira s kaduljom pretvara obične krumpire u pravu poslasticu.

Sastojci

Broj porcija
4
4velika krumpira jednake veličine
50 gmaslaca na sobnoj temperaturi
3 žlicevrhnja
12listova kadulje
2 žliceribanog sira
50 gmaslaca, za posluživanje
sol i papar prema ukusu

Priprema

1Skuhajte krumpir

Operite krumpire, stavite ih u lonac, nalijte vode toliko da ih prekrije, posolite i kuhajte oko 30 minuta. Skuhane krumpire ocijedite, ogulite, razrežite po pola po dužini i izdubite sredinu pomoću žlice te tako oblikujte lađice.


2Propasirajte sredinu krumpira

Sredinu krumpira koju ste izvadili zgnječite, skupite u posudu, dodajte maslac koji ste pustili da omekša na sobnoj temperaturi, vrhnje i pola listova kadulje koje ste oprali i nasjeckali. Začinite solju i paprom te dobro promiješajte.


3Smjesu podijelite u lađice

Dobivenu smjesu podijelite u lađice i pospite ribanim sirom.


4Pecite u pećnici na 190 °C

Složite lađice u posudu za pečenje i pecite u pećnici na 190 °C dok ne poprime zlatnu boju.


5Zagrijte maslac u tavici

U tavici zagrijte maslac zajedno s preostalim listovima kadulje.


6Poslužite

Poslužite preliveno maslacem i kaduljom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.