Pečena cvjetača s maslinovim uljem i češnjakom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečena cvjetača s maslinovim uljem i češnjakom by Shutterstock Shutterstock

Jednostavan i ukusan način za pripremu cvjetače.

Sastojci

Broj porcija
2
1manja glavica cvjetače
2 žlicemaslinovog ulja
2 češnjačešnjaka
pola žličice soli
prstohvat svježe mljevenog papra
malo limunovog soka ili parmezana za posipanje

Priprema

1 Pripremite cvjetaču

Cvjetaču operite, očistite od lišća i narežite na manje cvjetove slične veličine za ravnomjerno pečenje.


2 Začinite

U velikoj zdjeli pomiješajte cvjetaču s maslinovim uljem, sitno nasjeckanim češnjakom, soli i paprom. Dobro promiješajte da se svi komadi ravnomjerno oblože.


3 Pecite

Rasporedite začinjenu cvjetaču na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 25–30 minuta, dok ne postane zlatna i lagano hrskava na rubovima.


4 Poslužite

Po želji, prije posluživanja poškropite s malo limunova soka ili pospite ribanim parmezanom. Poslužite toplo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.