Punjeni zapečeni šampinjoni

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjeni zapečeni šampinjoni by Shutterstock Shutterstock

U ovom se receptu šampinjoni pune nadjevom od sira, češnjaka i pekan oraha, a zatim do zlatne boje peku u pećnici. Savršeno vegetarijansko predjelo!

Sastojci

Broj porcija
10
20cijelih šampinjona
2 žlicemaslaca
2 češnjačešnjaka, protisnutog
0,5luka, sitno nasjeckanog
½ žličicesoli
¼ žličicesvježe mljevenog papra
120 gsirnog namaza
40 gribanog sira
15 gsvježeg peršina, sitno nasjeckanog

Priprema

1Zagrijte pećnicu na 200°C

Zagrijte pećnicu na 200°C i pripremite lim za pečenje tako da ga podmažete s malo maslinovog ulja ili obložite papirom za pečenje.


2Uklonite peteljke šampinjona

Šampinjonima uklonite peteljke. Sitno nasjeckajte peteljke i ostavite sa strane.


3Dinstajte peteljke, luk i češnjak

Otopite maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckane peteljke gljiva i pirjajte ih 5 minuta ili dok većina tekućine ne nestane. Dodajte luk, češnjak, sol i papar, te pirjajte još 1 do 2 minute, dok luk ne omekša. Prebacite smjesu od gljiva u zdjelu i ostavite da se malo ohladi.


4Peteljkama dodajte sir

Dodajte peteljkama u zdjelu sirni namaz, ribani sir i peršin. Ostavite malo ribanog sira sa strane. Dobro promiješajte.


5Napunite šampinjone

Nadjevom napunite klobuke šampinjona i ravnomjerno pospite odvojenim parmezanom i nasjeckanim pekan orasima.


6Ispecite u pećnici

Pecite 20 do 25 minuta ili dok šampinjoni na vrhu ne dobiju zlatnosmeđu boju. Gotove šampinjone pospite s malo svježeg peršina.

Napomena

Gljive će tokom pečenja ispuštati vlastite sokove. Ako želite izbjeći višak tekućine, možete prije punjenja nadjev od gljiva ohladiti, a gljive peći na žičanoj rešetki iznad lima za pečenje.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.