Vodu posolite i zavrijte. U posudu stavite kus kus, prelijte vrućom vodom, poklopite i ostavite da odstoji 5 minuta. Zatim dodajte žličicu maslinovog ulja i promiješajte.
Paprike operite, prepolovite i odstranite sjemenke. Luk i češnjak očistite, sitno nasjeckajte. Rajčice operite i prepolovite, masline narežite na kolutiće.
Na malo maslinova ulja prodinstajte luk i češnjak, dodajte rajčice i masline. Promiješajte i kratko dinstajte. Umiješajte pripremljeni kus kus i začinite po želji.
Polovice paprika nadjenite pripremljenim nadjevom, stavite ih u posudu za pečenje koju ste prethodno premazali uljem ili maslacem. Na dno posude ulijte 100 ml vode.
Paprike prekrijte folijom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 20-25 minuta. Pečene paprike pospite nasjeckanim peršinom i poslužite tople.