Paprike punjene kus kusom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Paprike punjene kus kusom by Shutterstock Shutterstock

Fino vegetarijansko jelo ili prilog, umjesto kus kus-a možete koristiti heljdu, proso, ječam ili neku drugu žitaricu.

Sastojci

Broj porcija
2
200 gkus kus-a
1 žlicamaslinovog ulja
3češnja češnjaka
10cherry rajčica
50 gcrnih maslina
svježi peršin
sol, papar
300 mlvode ili temeljca
100 ml vode

Priprema

1Pripremite kus kus

Vodu posolite i zavrijte. U posudu stavite kus kus, prelijte vrućom vodom, poklopite i ostavite da odstoji 5 minuta. Zatim dodajte žličicu maslinovog ulja i promiješajte.


2Pripremite povrće

Paprike operite, prepolovite i odstranite sjemenke. Luk i češnjak očistite, sitno nasjeckajte. Rajčice operite i prepolovite, masline narežite na kolutiće.


3Prodinstajte luk i češnjak

Na malo maslinova ulja prodinstajte luk i češnjak, dodajte rajčice i masline. Promiješajte i kratko dinstajte. Umiješajte pripremljeni kus kus i začinite po želji.


4Nadjenite paprike

Polovice paprika nadjenite pripremljenim nadjevom, stavite ih u posudu za pečenje koju ste prethodno premazali uljem ili maslacem. Na dno posude ulijte 100 ml vode.


5Stavite peći

Paprike prekrijte folijom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 20-25 minuta. Pečene paprike pospite nasjeckanim peršinom i poslužite tople.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.