Priprema
Rastopiti žlicu ulja u lonac i staviti rižu. Kad riža popije ulje uliti vodu. Meni je pravilo kuhanja riže omjer 1:2, tj. riže na duplo toliko vode. Posoliti i poklopiti. Kad voda krene kuhati staviti na srednju vatru. Povremeno pomiješati sve dok voda ne ispari. Staviti kumin u sjemenu i pomiješati. Maknuti s vatre.
U 3 odvojene posude staviti:
Smjesu kukuruznog škroba i mlijeka (može i jajce s običnim mlijekom)
Krušne mrvice i začiniti ih sa soli, paprom i kuminom
Cvjetaču narezati na manje komadiće, da jedna čini otprilike zalogaj. I svaku uvaljati prvo u brašno, pa u škrob i na kraju u krušne mrvice.
Na lim za pečenje staviti masni papir i poslagati cvjetaču. Peći u pećnici na 220°C cca 20 min. Izvaditi kad dobiju brončanu boju.
U posudu uliti vodu, paradajz sos, sirup, ocat, soja sos. U posebnu zdjelu staviti škrob i pomiješati ga s par žlica vode, i sjediniti s ostalim sastojcima.
U zagrijanu tavu staviti luk. Dinstati. Dodati mrkvu i kroz par minuta crvenu papriku. Povremeno podlijevati s mrvicu vode. Bolje da se zapeče, nego da se skuha. Posljednja dolazi tikvica, ubaciti i to. Sve zajedno dinstati dok povrće ne bude pečeno onako kako vam paše.
Uliti u tavu s povrćem pripremljenu smjesu sosa i miješati na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Ubaciti pečenu cvjetaču u tavu i dobro promiješati da upije sos.
Poslužiti uz rižu, salatu i čašu vina.