Tikvice su ljetno povrće koje možemo pripremati na razne načine - mogu se pirjati, pržiti, pohati i peći, a neka od najpopularnijih ljetnih jela su popečci od tikvica i tjestenina s tikvicama, kao i punjene tikvice.
Ovi zdravi popečci od tikvica jednostavni su za pripremu, ukusni i gotovi za samo 20 minuta. Izvana su savršeno hrskavi, a iznutra mekani i sočni.
Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.
Ovaj domaći čips osvaja na prvi zalogaj tako da je idealan za sve vrste druženja i zabava. Poslužite ga uz umak po izboru.
Ovaj kremasti rižoto od tikvica i limuna ukusno je i jednostavno vegetarijansko jelo. Kremoznost smo postigli dodavanjem mascarpone sira pred kraj kuhanja.
Ova gusta juha iz Toscane prava je hrana za tmurne dane. Prepuna je povrća i radi se u bezbroj različitih verzija, ali osnovu čine stari kruh, bijeli grah i jeftino povrće. Ime dolazi od riječi „podgrijati“ jer se obično radila s ostacima minestrone juhe.
Brzinska,dobra za uzeti sa sobom na posao, faks, gdje god. Oni koji je nisu još probali i inače nisu sigurni što da misle o slanim biskvitima kažu da je predobra.
Za ručak ili večeru, kao snack uz film ili druženje s prijateljima pizza je idealno jelo! Osim raznih dodataka, njena podloga ne mora biti napravljena samo od brašna, jaja i vode.
Rolice od tikvica i patlidžana mogu biti odličan prilog glavnom jelu ili čitav ručak. Odlične su i tople i hladne, a nadjev uvijek možete prilagoditi vlastitim željama.
Ova verzija gibanice je jednostavna za pripremu, ukusna i idealna za obiteljska okupljanja ili druženja s prijateljima.
Sirove tikvice imaju svjež okus koji se izgubi termičkom obradom. Naš je prijedlog da napravite ovaj jednostavni carpaccio u kojem tikvice ne gube svoju hrskavost i vitamine. Kvalitetno maslinovo ulje i jabučni ocat tikvicama će dati kiselinu i još bolji okus.
Ova verzija musake pripremljena je s pečenim tikvicama i aromatičnim umakom od mljevenog mesa. Poslužio sam je uz umak od kiselog vrhnja i limuna.
Kotlete smo marinirali s češnjakom, limunom i čilijem. Kod pripreme svinjskih kotlete važno je da meso pečete brzo i kratko kako bi ostalo sočno.
Sataraš je svima poznato tradicionalno jelo, ova varijanta s tikvicama je predobra.
Imam za vas jednostavan recept koji će vam zasigurno trebati kad krene sezona tikvica. Ovo je jelo iz jednog lonca, s par dostupnih sastojka, čiji će rezultat zadovoljiti i najzahtjevnije nepce. Linguine kuham zajedno sa sotiranim tikvicama, limunovim sokom i češnjakom.
Polpete koje će vas oduševiti svojim okusom te brzim i laganom pripremom.
Ako želite pripremiti nešto brzo i fino, ovi muffini su stvoreni za to. Punjeni smjesom od jaja, vrhnja i povrća te omotani trakicama tikvica čine hranjiv doručak ili ljetni snack.
Ako volite pohane tikvice, još će vam se više svidjeti ove iz pećnice. Potrebno je puno manje ulja, a ni ne trebate stajati pored tave.