Tikvice

Tikvice su ljetno povrće koje možemo pripremati na razne načine - mogu se pirjati, pržiti, pohati i peći, a neka od najpopularnijih ljetnih jela su popečci od tikvica i tjestenina s tikvicama, kao i punjene tikvice.

Tikvice
Recepti
Popečci od tikvica
(14)
20min

Ovi zdravi popečci od tikvica jednostavni su za pripremu, ukusni i gotovi za samo 20 minuta. Izvana su savršeno hrskavi, a iznutra mekani i sočni.

Brza pita s tikvicama
(14)
45min

Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.

Čips od krumpira i tikvica sa slaninom i gorgonzolom
(11)
1h

Ovaj domaći čips osvaja na prvi zalogaj tako da je idealan za sve vrste druženja i zabava. Poslužite ga uz umak po izboru.

Kremasti rižoto s tikvicama
(9)
55min

Ovaj kremasti rižoto od tikvica i limuna ukusno je i jednostavno vegetarijansko jelo. Kremoznost smo postigli dodavanjem mascarpone sira pred kraj kuhanja.

Pita sa špinatom i sirom
(8)
55min

Brzinska,dobra za uzeti sa sobom na posao, faks, gdje god. Oni koji je nisu još probali i inače nisu sigurni što da misle o slanim biskvitima kažu da je predobra.

Ribollita
(8)
1h

Ova gusta juha iz Toscane prava je hrana za tmurne dane. Prepuna je povrća i radi se u bezbroj različitih verzija, ali osnovu čine stari kruh, bijeli grah i jeftino povrće. Ime dolazi od riječi „podgrijati“ jer se obično radila s ostacima minestrone juhe.

Pizza s podlogom od tikvica
(7)
40min

Za ručak ili večeru, kao snack uz film ili druženje s prijateljima pizza je idealno jelo! Osim raznih dodataka, njena podloga ne mora biti napravljena samo od brašna, jaja i vode.

Rolice od tikvica i patlidžana sa šunkom i sirom
(7)
1h 5min

Rolice od tikvica i patlidžana mogu biti odličan prilog glavnom jelu ili čitav ručak. Odlične su i tople i hladne, a nadjev uvijek možete prilagoditi vlastitim željama.

Zdraviji popečci od tikvica
(6)
30min

Iz pećnice, sa zobenim brašnom.

Gibanica s tikvicama
(6)
1h

Ova verzija gibanice je jednostavna za pripremu, ukusna i idealna za obiteljska okupljanja ili druženja s prijateljima.

Carpaccio od tikvica s kaparima i parmezanom
(5)
20min

Sirove tikvice imaju svjež okus koji se izgubi termičkom obradom. Naš je prijedlog da napravite ovaj jednostavni carpaccio u kojem tikvice ne gube svoju hrskavost i vitamine. Kvalitetno maslinovo ulje i jabučni ocat tikvicama će dati kiselinu i još bolji okus.

Musaka od tikvica s citrus kiselim vrhnjem
(5)
1h 20min

Ova verzija musake pripremljena je s pečenim tikvicama i aromatičnim umakom od mljevenog mesa. Poslužio sam je uz umak od kiselog vrhnja i limuna.

Marinirani pečeni svinjski kotleti s hladnom salatom od pečenih tikvica, chillija i mente
(5)
4h

Kotlete smo marinirali s češnjakom, limunom i čilijem. Kod pripreme svinjskih kotlete važno je da meso pečete brzo i kratko kako bi ostalo sočno.

Sataraš s tikvicama
(5)
45min

Sataraš je svima poznato tradicionalno jelo, ova varijanta s tikvicama je predobra.

Tjestenina s tikvicama, limunom i bosiljkom
(5)
30min

Imam za vas jednostavan recept koji će vam zasigurno trebati kad krene sezona tikvica. Ovo je jelo iz jednog lonca, s par dostupnih sastojka, čiji će rezultat zadovoljiti i najzahtjevnije nepce. Linguine kuham zajedno sa sotiranim tikvicama, limunovim sokom i češnjakom.

Polpete od mesa i povrća
(5)
45min

Polpete koje će vas oduševiti svojim okusom te brzim i laganom pripremom.

Muffini s tikvicama
45min

Ako želite pripremiti nešto brzo i fino, ovi muffini su stvoreni za to. Punjeni smjesom od jaja, vrhnja i povrća te omotani trakicama tikvica čine hranjiv doručak ili ljetni snack.

Wok piletina s rižinim rezancima
1h

Umak ovog recepta je game changer.

Pita od tikvica i feta sira
(9)
1h 10min

Slana pita od tikvica s fetom.

Pohane tikvice iz pećnice
(16)
25min

Ako volite pohane tikvice, još će vam se više svidjeti ove iz pećnice. Potrebno je puno manje ulja, a ni ne trebate stajati pored tave.

Index kuhinja

Žena pokazala kako peče kokice, kritiziraju je: "Ovo je najnezdraviji način"

Žena pokazala kako peče kokice, kritiziraju je: "Ovo je najnezdraviji način"

TURSKA food blogerica Buse Zeynep na svom Instagramu i YouTubeu svakog dana objavljuje recepte za razna jela - od onih jednostavnih do onih malo kompliciranijih, od slastica do slanih jela, a nedavno je objavila video u kojemu je pokazala kako radi kokice.
Jeste li već probali ovo voće? Sada mu je sezona, a odličan je dodatak slasticama

Jeste li već probali ovo voće? Sada mu je sezona, a odličan je dodatak slasticama

JESTE LI čuli za mušmule? Ovo voće karakteristično je za naše Primorje i Dalmaciju, a često ga nazivaju i "zaboravljenim voćem", jer su mušmule bile popularnije u prošlim vremenima. Uzgajale su se još u doba starih Grka i Rimljana, a zbog njihovih bijelih cvjetova često su uzgajane kao lijep ukras u vrtu.
Mario Mandarić u Zagrebu otvara bistro, s francuskom hranom i pristupačnim cijenama

Mario Mandarić u Zagrebu otvara bistro, s francuskom hranom i pristupačnim cijenama

MARIO Mandarić, chef zagrebačkog restorana Noel, donedavno jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, u petak 18. listopada u Zagrebu otvara Bistro 96.