Marinirani pečeni svinjski kotleti s hladnom salatom od pečenih tikvica, chillija i mente

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
4h
KompliciranostTežina
Cijena
Marinirani pečeni svinjski kotleti s hladnom salatom od pečenih tikvica, chillija i mente by Shutterstock Shutterstock
Kotlete smo marinirali s češnjakom, limunom i čilijem. Kod pripreme svinjskih kotlete važno je da meso pečete brzo i kratko kako bi ostalo sočno.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgsvinjskih kotleta
1 glavica luka, nasjeckana
1chilli, nasjeckan
2 češnja češnjaka, nasjeckani
1 žličicalimunove korice
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
100 mlulja, po ukusu
2 žličicemente, krupno sjeckane
Maslinovo ulje, po ukusu

Priprema

1 Marinirajte meso

U ulje stavite luk, 1 češanj češnjaka, sol, papar i koricu limuna te prelite preko kotleta. Ostavite meso u frižideru nekoliko sati.


2 Ispecite meso

Ispecite na roštilju ili gril tavi pazeći da ne prepečete i presušite. 


3 Pripremite salatu

Tikvice izrežite po dužini na tanke ploške i posolite te ispecite na dobro zagrijanoj tavi. Nakon pečenja ostavite da se ohlade.Popaprite ih te dodajte mentu, chilli i maslinovo ulje. Poslužite uz pečene marinirane kotlete.

Mate Janković
Mate Janković
Chef