Bez limuna je teško zamisliti mnoge kolače, a osvježava i slane umake, kao i marinade za meso i povrće.
Prhko tijesto i nota kiselog i osvježavajućeg okusa borovnica kombinacija su u ovoj piti. S ukrašavanjem se možete poigrati, pa tako gornja kora može biti kružnog oblika, mrvičasta ili čak i bez nje. Mi smo se odlučili tijesto narezati na trakice i unakrsno ju ukrasiti.
Ova smjesa za palačinke bit će nešto drugačija od one klasične koju najčešće pripremamo i to zbog korištenja mlaćenice (mješavina mlijeka i limunovog soka) i praška za pecivo. Ove palačinke su nešto deblje, dok je unutrašnjost prozračna i mekana, pa teksturom podsjećaju na američke palačinke.
Danas je umak tisuću otoka vjerojatno popularniji kao namaz za sendviče nego kao preljev za salatu.
Jednostavna talijanska slastica koja u doslovnom prijevodu znači kuhana krema. Strukturom slična pudingu, kremasta panna cotta je poprilično neutralnog okusa, ali se zato odlično slaže s voćem i voćnim preljevima.
Prozračne i mekane krafne koje se tope u ustima simbol su poklada. Ovi debeljuškasti kolačići obradovat će vaše najmlađe, a vas će sigurno vratiti u djetinjstvo. Za krafne ne postoji nekakav originalni recept, ali zato svaka domaćica ima svoj za kojeg tvrdi da je najbolji, koji ima onaj neki tajni sastojak pomoću kojega krafne ispadnu fantastično. Ako ste još uvijek u potrazi za savršenim receptom, možete prestati tražiti jer uz ovaj recept krafnice baš uvijek ispadnu baš onako kako treba.
Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim. Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji.
Donosimo vam recept za mekan, sočan i prozračan kolač s preljevom od limuna. Poslužite ga uz šalicu kave ili čaja ili kuglicu sladoleda od vanilije.
Ova je kremasta poslastica gotova za svega desetak minuta, a bez pretjerivanja i skupih sastojaka, u sekundi vas vraća u djetinjstvo.
Ovaj viralni Tik tok trend nije ni nas zaobišao, a radi se samo o lakšem načinu motanja tortilje. Ovdje su četiri vrlo jednostavna recepta za ukusne tortilje, a mogu vam poslužiti kao inspiracija za doručak, ručak, večeru i slatki desert.
Mramorni kuglof kolač je s prugastim ili išaranim izgledom koji se postiže miješanjem svjetlije i tamnije smjese. Po želji kuglof možete preliti i rastopljenom čokoladom, a najbolje ga je poslužiti uz šalicu kave ili čaja.
Kombinacija mascarpone sira, piškota i kave zasigurno vas odmah asocira na jedan od najpoznatijih deserta – tiramisu. Odlučili smo isprobati drugačiju, proljetnu, verziju s dodatkom jagoda i kokosa.
Vrlo jednostavne za pripremiti, ove okruglice zadovoljit će i najveće izbirljivce među vama. Nenametljivog su okusa, a jednako sočne kao i klasične mesne okruglice. Odlične su kao međuobrok, a kao glavno jelo možete ih kombinirati uz gotovo sve.
Odlična ideja za brzi doručak ili lagani ručak. Gljive pripremljene na ovaj način su sočne jer su prvo pirjane, a zatim pržene.
Ovaj "ombre" cheesecake na prvu će vas osvojiti izgledom, a zatim i okusom. Torta je lagana i kremasta, a glavni sastojci su bobičasto voće i krem sir, dok vam sama priprema torte neće oduzeti puno vremena.
Ovaj recept za marinadu piletinu će učiniti sočnom i ukusnom, a možete je ispeći na roštilju ili običnoj tavi.
Ovaj kremasti rižoto od tikvica i limuna ukusno je i jednostavno vegetarijansko jelo. Kremoznost smo postigli dodavanjem mascarpone sira pred kraj kuhanja.