Marinirani pileći file

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Marinirani pileći file by Shutterstock Shutterstock

Ovaj recept za marinadu piletinu će učiniti sočnom i ukusnom, a možete je ispeći na roštilju ili običnoj tavi.

Sastojci

Broj porcija
6
900 gpilećih prsa
50 mlmaslinovog ulja
3 žliceumaka od soje
2 žlicebalzamičnog octa (aceto balsamico)
1 žlicasmeđeg šećera
1 žličicaslatke ili ljute crvene paprike
1 žličicakurkume
3 režnjačešnjaka
1 žličicasoli
1 žličicapapra
20 mlmaslinovog ulja za pečenje
svježi peršin i limeta za dekoraciju

Priprema

1Pripremite marinadu

U posudi koju možete hermetički zatvoriti pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, sojin umak, balzamični ocat, smeđi šećer, sitno nasjeckani češnjak, kurkumu, crvenu papriku, sol i papar.


Dodajte pileći file i ostavite da se marinira najmanje 30 minuta. Idealno je 4 do 5 sati.


File možete ostaviti cijelog ili narezati na odreske (3 odreska od jednog filea je idealno) prije nego ga stavljate u marinadu.


3Ispecite

Roštilj premažite uljem da se spriječi lijepljenje, a piletinu možete ispeći i na običnoj tavi na ulju.


Pecite oko 5 do 6 minuta sa svake strane, ovisno o debljini filea/odreska.


Poslužite posipano svježim peršinom i pokapano sokom limete. Od priloga uz ovu piletinu ide sve - riža, krumpir, što god želite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.