Ramstek na trakice s narančom i sezamom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
25min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Ramstek na trakice s narančom i sezamom by Shutterstock Shutterstock

Lagana i brza večera nadahnuta Azijom. Nemasni ramstek s mahunama, mrkvom, lukom i umakom od naranče, soje i sezama.

Sastojci

Broj porcija
4
400 gramsteka
2 žličicesezamovog ulja
1½ žličicefinog jestivog škroba
2 žliceulja
1mala glavica luka, narezana na osmine
2manje mrkve, narezane na štapiće
150 gzelenih mahuna
1 žlicaprženih sjemenki sezama
1 žlicaumaka od soje
1 žlicasezamovog ulja

Priprema

1Očistite i narežite meso

Očistite meso od viška žilica i masnoće. Narežite ga na tanke rezance i stavite u zdjelu koja nije od metala te pomiješajte s ribanom narančinom korom i sezamovim uljem. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 20 minuta.


2Umiješajte jestivi škrob u sok od naranče

Pomiješajte narančin sok i fini jestivi škrob ta odložite sa strane.


3Pecite meso u tavi ili woku

Zagrijte ulje u tavi ili woku i pecite dio po dio mesa na jakoj vatri dok ne dobije tamnu boju. Odložite ispečeno meso i držite ga na toplom.


4Pržite luk, mrkvu i mahune

Ponovno zagrijte tavu te pristavite luk, mrkvu i mahune. Pržite ih na jakoj vatri oko 2 minute ili dok ne omekšaju. Kad povrće omekša, ulijte mješavinu narančinog soka i jestivog škroba. Malo smanjite vatru i miješajte dok umak ne proključa i zgusne se.


5Vratite meso u tavu

Vratite meso u tavu, dodajte sjemenke sezama, soju i sezamovo ulje te miješajte dok se ne zagrije.


6Poslužite

Poslužite odmah i uživajte.

Napomena

Sezamovo ulje je jakog okusa, stoga je dostatna mala količina. Najčešće se koristi kao začin kojeg dodajete kad je jelo već skuhano.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.