Naranče

Naranča je odlična za sokove, kao i sočne marinade te slatko-kisela azijska jela, ali i osvježavajuće kolače.

Naranče
Recepti
Domaći Jaffa keksi
(13)
1h 20min

Donosimo vam recept za jednostavne domaće Jaffa kekse koji se sastoje se od tri komponente – lagani prhki i spužvasti biskvit, aromatični žele od naranče i otopljena tamna čokolada. Nakon što isprobate ovaj recept više nećete jesti kupovne.

Piletina na azijski način
(12)
1h

Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim. Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji.

Kuglof od naranče i svježeg sira
(12)
1h 15min

Ovaj kuglof mekan je i sočan, a još je bolji drugi dan. Ako koristite domaća jaja, bit će žut kao na slici.

Carsko meso s kremom od jabuke, češnjaka i hrena i salatom od koromača
(11)
2h 30min

Jedan od mojih najomiljenijih dijelova mesa za pripremu je svinjski trbuh, popularno nazvan carsko meso. Carsko meso se može ukuhavati u umacima, sušiti, dimiti, usoliti i peći. Ja ga preferiram peći na laganoj temperaturi da bi sočnost i fina masnoća došli do izražaja. U kombinaciji s hrskavom koricom i finim prilogom to postaje nenadmašan gastronomski doživljaj.

Čokoladni mousse s narančom
(9)
20min

Naranča se odlično slaže u kombinaciji s tamnom čokoladom, a mi vam donosimo recept kako da spojite ta dva okusa. Otopljenu čokoladu možete aromatizirati i likerom od naranče. Lagan i osvježavajući mousse gotov je za manje od pola sata.

Kotleti s kremom od jabuke, češnjaka i hrena sa salatom od koromača
(6)
40min

Priprema ovog jela ne zahtijeva puno sastojaka ni kompliciranu pripremu. Krema od jabuke, češnjaka i hrena odlična je kombinacija uz sočni kotlet i osvježavajuću salatu od koromača.

Kolač od pastrnjaka s glazurom od krem sira
(5)
1h 15min

Pastrnjak ovom ukusnom kolaču daje ugodnu zemljanu notu i vlažnost koja se savršeno slaže s bogatom i kremastom glazurom.

Pečeno pile s umakom od meda, senfa i naranče uz prilog od luka i špeka
(5)
2h 10min

Klasično pečeno pile iz pećnice poslužite uz prilog od dinstanog luka i špeka te prelijte hladnim umakom od soka naranče i meda. Za još ukusniju piletinu prije pečenja dodajte vezicu majčine dušice.

Juha od mrkve i naranče
(5)
40min

Ova okrepljujuća juha puna vitamina jednostavna je za pripremu. Kuhano povrće usitnite štapnim mikserom i završite juhu uz dodatak soka od naranče koji će dati posebnu aromu.

Salata od pilećih prsa s dresingom od meda, narančinog soka i senfa s mahunama
(5)
40min

Kombinacija sočne pečene piletine, kuhanih mahuna i dresinga na bazi senfa i meda. Za još ukusniju salatu mahune skuhajte da ostanu al dente.

Muffini od naranče i svježeg sira
45min

Priprema je jednostavna i brza, a muffini mekani i rahli.

Leopard kolač
(13)
1h 50min

Kud vi okom, leopard skokom!

Čokoladni tartufići s narančom
(13)
10min

Ovi su tartufići izgledom, okusom i mirisom toliko profinjeni i lijepi, a nevjerojatno jednostavni za pripremiti.

Pinca
(12)
1h 55min

Pinca, sirnica ili jajarica, ovisno iz kojeg ste kraja lijepe naše, tradicionalni je slatki uskrsni kruh. Kako god je zvali, bez ove poslastice rijetko tko može zamisliti uskršnji doručak, a mi vam u nastavku donosimo detaljne upute kako je pripremiti.

Ganache od čokolade s citrus confitom i lješnjacima
(8)
25min

Čokoladni ganache je lako napraviti i smatra se jednom od slastičarskih osnova. Budući da uz čokoladnu lijepo paše neki osvježavajući element odlučio sam se za citrus kombinaciju te malo lješnjaka koji će dati hrskavu teksturu cijelom desertu. Desert je jednostavan i brz te se može držati sve pripremljeno u frižideru nekoliko dana i spajati na tanjur kada vam dođu gosti.

Kolač od mrkve i sira
(8)
1h 15min

Puno je varijanti klasičnog kolača s mrkvom. Radi se o sočnom, slatkastom biskvitu čiji osnovu čini naribana svježa mrkva, uz dodatak osvježavajuće kreme od svježeg sira.

Klasična pita od pekan oraha
(8)
1h 35min

Ova pita je spoj prhkog tijesta, nadjeva od meda i šećera te pekan oraha koji joj daju dodatnu hrskavost. Najbolja je još topla uz sladoled od vanilije ili tučeno vrhnje.

Margarita s brusnicama i narančom
(7)
15min

Brzinsko, jednostavno i nezaboravno ukusno božićno ili novogodišnje piće koje će svi obožavati!

Torta od sira s brusnicama i narančama
(11)
1h 20min

Obojite si novu godinu ovom rustikalnom i savršeno ukusnom tortom koja ostavlja bez daha.

Palenta s narančom i salatom od račića
(10)
25min

Ova zanimljiva kombinacija okusa sastoji se od salate s kozicama, začina te zapečene palente. Osvježavajuću notu ovom jelu daju sokovi od limuna i naranče, a za samu pripremu bit će vam potrebno manje od pola sata.

Index kuhinja

Hrana će u trgovinama od 2030. izgledati drugačije, evo što EU planira uvesti

Hrana će u trgovinama od 2030. izgledati drugačije, evo što EU planira uvesti

EUROPSKI parlament do 2030. godine želi uvesti u upotrebu samo obnovljivu ambalažu kako bi se količina otpada u Europi do 2040. godine smanjila barem za 15 posto.
U Koprivnici posađena najveća šuma hrane u Hrvatskoj, ima više od 900 sadnica

U Koprivnici posađena najveća šuma hrane u Hrvatskoj, ima više od 900 sadnica

POVODOM Dana planeta Zemlje svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF u suradnji s Gradom Koprivnicom i komunalnim poduzećem Komunalcem posadila je najveću šumu hrane u Hrvatskoj.
Njihove su jagode hit: "Svi ih vole, pogotovo igrači Dinama i Varaždina"

Njihove su jagode hit: "Svi ih vole, pogotovo igrači Dinama i Varaždina"

AKO PROLAZITE selom Čukovec u blizini Ludbrega i nađete se na državnoj cesti Koprivnica-Varaždin, velike su šanse da ćete naići na jagode mame Lilike, koja ih prodaje na kućnom pragu uz prometnicu.