Naranča je odlična za sokove, kao i sočne marinade te slatko-kisela azijska jela, ali i osvježavajuće kolače.
Donosimo vam recept za jednostavne domaće Jaffa kekse koji se sastoje se od tri komponente – lagani prhki i spužvasti biskvit, aromatični žele od naranče i otopljena tamna čokolada. Nakon što isprobate ovaj recept više nećete jesti kupovne.
Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim. Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji.
Ovaj kuglof mekan je i sočan, a još je bolji drugi dan. Ako koristite domaća jaja, bit će žut kao na slici.
Jedan od mojih najomiljenijih dijelova mesa za pripremu je svinjski trbuh, popularno nazvan carsko meso. Carsko meso se može ukuhavati u umacima, sušiti, dimiti, usoliti i peći. Ja ga preferiram peći na laganoj temperaturi da bi sočnost i fina masnoća došli do izražaja. U kombinaciji s hrskavom koricom i finim prilogom to postaje nenadmašan gastronomski doživljaj.
Naranča se odlično slaže u kombinaciji s tamnom čokoladom, a mi vam donosimo recept kako da spojite ta dva okusa. Otopljenu čokoladu možete aromatizirati i likerom od naranče. Lagan i osvježavajući mousse gotov je za manje od pola sata.
Priprema ovog jela ne zahtijeva puno sastojaka ni kompliciranu pripremu. Krema od jabuke, češnjaka i hrena odlična je kombinacija uz sočni kotlet i osvježavajuću salatu od koromača.
Pastrnjak ovom ukusnom kolaču daje ugodnu zemljanu notu i vlažnost koja se savršeno slaže s bogatom i kremastom glazurom.
Ova okrepljujuća juha puna vitamina jednostavna je za pripremu. Kuhano povrće usitnite štapnim mikserom i završite juhu uz dodatak soka od naranče koji će dati posebnu aromu.
Klasično pečeno pile iz pećnice poslužite uz prilog od dinstanog luka i špeka te prelijte hladnim umakom od soka naranče i meda. Za još ukusniju piletinu prije pečenja dodajte vezicu majčine dušice.
Kombinacija sočne pečene piletine, kuhanih mahuna i dresinga na bazi senfa i meda. Za još ukusniju salatu mahune skuhajte da ostanu al dente.
Priprema je jednostavna i brza, a muffini mekani i rahli.
Ovi su tartufići izgledom, okusom i mirisom toliko profinjeni i lijepi, a nevjerojatno jednostavni za pripremiti.
Čokoladni ganache je lako napraviti i smatra se jednom od slastičarskih osnova. Budući da uz čokoladnu lijepo paše neki osvježavajući element odlučio sam se za citrus kombinaciju te malo lješnjaka koji će dati hrskavu teksturu cijelom desertu. Desert je jednostavan i brz te se može držati sve pripremljeno u frižideru nekoliko dana i spajati na tanjur kada vam dođu gosti.
Ova pita je spoj prhkog tijesta, nadjeva od meda i šećera te pekan oraha koji joj daju dodatnu hrskavost. Najbolja je još topla uz sladoled od vanilije ili tučeno vrhnje.
Puno je varijanti klasičnog kolača s mrkvom. Radi se o sočnom, slatkastom biskvitu čiji osnovu čini naribana svježa mrkva, uz dodatak osvježavajuće kreme od svježeg sira.
Brzinsko, jednostavno i nezaboravno ukusno božićno ili novogodišnje piće koje će svi obožavati!
Obojite si novu godinu ovom rustikalnom i savršeno ukusnom tortom koja ostavlja bez daha.
Ova zanimljiva kombinacija okusa sastoji se od salate s kozicama, začina te zapečene palente. Osvježavajuću notu ovom jelu daju sokovi od limuna i naranče, a za samu pripremu bit će vam potrebno manje od pola sata.