Zagrijte pećnicu na 190°C i lim za pečenje veličine 23x33 cm obložite papirom za pečenje.
Ogulite naranču i stavite je sa strane, a pastrnjak ogulite i sitno naribajte u zdjelu.
U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, đumbir u prahu i sol.
Mikserom pjenasto umutite jaja i šećer.
Zatim postepeno ulijte biljno ulje pa dodajte naribani pastrnjak i miješajte dok se sve dobro ne sjedini.
Postupno u smjesu s pastrnjakom umiješajte mješavinu brašna i nastavite ručno miješajti dok ne dobijete glatku smjesu.
Tijesto ulijte u pripremljeni lim za pečenje i premjestite u pećnicu.
Pecite oko 40 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
Kako biste pripremili glazuru, zajedno istucite maslac i šećer u prahu dok ne dobijete svijetlu i kremastu smjesu pa postupno umiješajte krem sir.
Nakon što se kolač ohladi, premažite ga glazurom i pospite koricom naranče, grubo nasjeckanim kandiranim đumbirom i listićima majčine dušice. Kolač izrežite na kvadrate i poslužite.