Kolač od pastrnjaka s glazurom od krem sira

Vrijeme pripremePriprema
35min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Kolač od pastrnjaka s glazurom od krem sira

Pastrnjak ovom ukusnom kolaču daje ugodnu zemljanu notu i vlažnost koja se savršeno slaže s bogatom i kremastom glazurom.

Sastojci

Broj porcija
15

Kolač

350 gpastrnjaka
350 gbrašna
1,5 paketićpraška za pecivo
1 žličicasode bikarbone
2 žličiceđumbira u prahu
¼ žličicesoli
4jaja
150 gšećera
100 gsmeđeg šećera
340 mlulja

Glazura

200 gmaslaca
50 gšećera u prahu
400 gkrem sira

Dekoracija

100 gušećerenog đumbira
1 žlica + 1 žličicasvježe majčine dušice ili timijana

Priprema

1Stavite grijati pećnicu

Zagrijte pećnicu na 190°C i lim za pečenje veličine 23x33 cm obložite papirom za pečenje.


2Ogulite i naribajte pastrnjak

Ogulite naranču i stavite je sa strane, a pastrnjak ogulite i sitno naribajte u zdjelu.


3Pomiješajte suhe sastojke

U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, đumbir u prahu i sol.


4Umutite jaja i šećer

Mikserom pjenasto umutite jaja i šećer.


Zatim postepeno ulijte biljno ulje pa dodajte naribani pastrnjak i miješajte dok se sve dobro ne sjedini.


5Dodajte suhe sastojke

Postupno u smjesu s pastrnjakom umiješajte mješavinu brašna i nastavite ručno miješajti dok ne dobijete glatku smjesu.


6Pecite u pećnici

Tijesto ulijte u pripremljeni lim za pečenje i premjestite u pećnicu.


Pecite oko 40 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.


7Pripremite glazuru

Kako biste pripremili glazuru, zajedno istucite maslac i šećer u prahu dok ne dobijete svijetlu i kremastu smjesu pa postupno umiješajte krem sir.


8Poslužite

Nakon što se kolač ohladi, premažite ga glazurom i pospite koricom naranče, grubo nasjeckanim kandiranim đumbirom i listićima majčine dušice. Kolač izrežite na kvadrate i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.