Bounty pita

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Bounty pita by Shutterstock Shutterstock

Ovu prhku pitu poslužite kao desert za posebne prigode ili jednostavno uživajte u njoj uz šalicu omiljenog napitka. Prava je poslastica za vaše nepce i oduševit će sve ljubitelje čokolade i kokosa.

Sastojci

Broj porcija
10

Prhko tijesto

200 gmaslaca, sobne temperature
100 gšećera
1jaje
1 prstohvatsoli
300 gglatkog brašna
50 gkakaa
1 vrećicapraška za pecivo

Krema

600 mlmlijeka
2 vrećicepudinga s okusom slatkog vrhnja
100 gšećera
1 žličicaarome vanilije
100 gmaslaca
100 gnaribanog kokosa

Priprema

1Pomiješajte šećer, maslac i jaja

U zdjelu za miješanje dodajte maslac sobne temperature, šećer, jaja i sol.


Vilicom izgnječite i izmiješajte sastojke dok ne dobijete ujednačenu smjesu.


2Dodajte suhe sastojke

Prosijte brašno, kakao i prašak za pecivo te ih dodajte u smjesu.


Smjesu ponovno sjedinite vilicom tako da dobijete mrvičastu teksturu. Zatim rukama umijesite glatko tijesto koje se ne lijepi.


3Podijelite tijesto

Podijelite tijesto na dva dijela, pri čemu jedan dio treba biti malo veći.


Oblikujte oba dijela tijesta u kuglu i zamotajte ih u prozirnu foliju.


Stavite veći dio tijesta u hladnjak - to će biti podloga za pitu. Manji dio stavite u zamrzivač - njega ćete iskoristiti za mrvičasti pokrivač pite.


4Pripremite kremu

Odvojite trećinu mlijeka i u njemu razmutite puding.


Ulijte preostalo mlijeko u lonac i zagrijavajte ga dok ne proključa.


Maknite lonac s vatre i polako ulijevajte razmućeni puding u tankom mlazu, neprestano miješajući žicom.


Vratite lonac na laganu vatru i kuhajte dok puding ne postane gust.


Maknite lonac s vatre i odmah dodajte maslac u vrući puding.

Miješajte žicom dok se maslac ne otopi.


Dodajte kokos i žlicom sve dobro promiješajte.


Dobivenu kremu prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se malo ohladi.


5Složite pitu

Na papiru za pečenje razvaljajte tijesto iz hladnjaka na dimenzije lima za pečenje veličine 32x22 cm. Zajedno s papirom prenesite u lim.


Žlicom ravnomjerno rasporedite mlaku kremu preko tijesta.


Izvadite manji dio tijesta iz zamrzivača i naribajte ga ravnomjerno preko kreme. Prstima lagano utapkajte mrvičasto tijesto kako bi bolje prijanjalo uz kremu.


6Ispecite u pećnici

Stavite pitu u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite oko 30 minuta.


Nakon pečenja, pustite pitu da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim je stavite u hladnjak kako bi se potpuno ohladila i stisnula.


7Poslužite

Kada se pita ohladi, narežite je na kockice i uživajte!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.