Mamina ljetna štrudla s grizom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Mamina ljetna štrudla s grizom by youtube
Mamina ljetna štrudla s grizom

Ljetna mamina štrudla s grizom za koju se tražio recept i komad više. Posebno smo ju voljeli ljeti jer mami nije bio problem na vrućini paliti pećnicu. Hrskava izvana, a sočna i mekana iznutra. Prefina je kada je topla, a kad se ohladi još je boljeg i bogatijeg okusa.

Sastojci

Broj porcija
30
130griza
250šećera
150ulja
600 gkiselog vrhnja
1 vrećicapraška za pecivo
500 gkora (12 komada)

Priprema

1 Pripremite smjesu za nadjev

Pomiješajte kiselo vrhnje, šećer i ulje i dobro promiješajte. Umiješajte griz i prašak za pecivo.


2 Pripremite kore

Gotove kore za pite i savijače podijelite na 3 puta po 4 kore.


3 Premažite kore nadjevom

Na prvu koru stavite nekoliko žlica nadjeva i dobro rasporedite po kori. Stavite drugu koru, pa nadjev. Treću koru, pa nadjev. I na četvrtu koru premažite nadjev i sitno izrežite voće (po želji). Ostavite 3-4 žlice nadjeva i prije pečenja premažite štrudle.


4 Pecite

Pecite na 180°C oko 30 minuta. Dobro ohladite i uživajte.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)