Savršene vanilin kiflice

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
15min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Savršene vanilin kiflice
Savršene vanilin kiflice
Savršene vanilin kiflice

Njihova jednostavnost dio je njihove čarolije. Sastojci su bazični, ali rezultat ovisi o nijansama – pravoj količini maslaca, svježim orasima i, naravno, savršeno balansiranoj aromi vanilije. Vanilin šećer odavno je standard u receptima, ali uz novu Kotányi Bourbon vanilija pastu, kiflice prelaze na sasvim novu razinu.

Sastojci

Broj porcija
30
160 gmaslaca
50 gšećera
70 gmljevenog
200 gglatkog brašna

Priprema

1.U zdjelu dodajte šećer, maslac i bourbon vanilija pastu

U zdjelu dodajte šećer, maslac i bourbon vanilija pastu i miksajte dok se sastojci ne spoje, oko 5 minuta. Dodajte orahe, brašno i sol te zamijesite glatko i mekano tijesto.


2.Formirajte tijesto

Tijesto formirajte u duguljast oblik, omotajte folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta.


3.Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje.


4.Izvadite tijesto

Izvadite tijesto iz hladnjaka i podijelite ga na 30 komada. Svaki komad formirajte u kiflicu tako da se napravi maleni valjak čiji se krajevi stanje i zaoble.


5.Poslažite kiflice

Poslažite kiflice na lim pazeći da ih međusobno udaljite 5 cm i pecite oko 10 minuta.


6.Izdvadite kiflice iz pečnice

Kad su kiflice pečene, izvadite ih iz pećnice i ostavite 2 minute na limu. Oprezno ih prebacite u zdjelicu s bourbon vanilin šećerom i uvaljajte.


7.Ostavite da se ohlade

Prebacite ih na rešetku i ostavite da se ohlade te ih pospremite u metalnu kutiju. Mogu stajati na hladnom i tamnom mjestu do 2 tjedna.

Napomena

S ovakvim vanilin kiflicama, vaš će blagdanski stol biti bogatiji za slasticu koja spaja tradiciju i moderni twist stoga uživajte u svakom zalogaju!