Čupava pita od marelica

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Čupava pita od marelica
Čupava pita od marelica
Čupava pita od marelica
Čupava pita od marelica

U sezoni marelica što najbolje paše uz popodnevnu kavicu? Pa prhka pita od marelica,baš kao bakina.

Sastojci

Broj porcija
6
300 gbezglutenskog brašna
2jaja
Pola praška za pecivo
Vanilin šećer
Malo soli
120 gšećera u prahu + za posip marelica i kolača
Naribana korica jedne naranče
100 mlmlijeka
4 žlicemasti
20 gmljevenih oraha

Priprema

1 Napravite tijesto

Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka. Podijelite ga na dva dijela. Svaki zamotajte u prozirnu foliju. Jedan stavite u hladnjak, drugi dio u zamrzivač.


2 Pripremite marelice

Marelice raspolovite, izvadite koštice, pa svaku polovicu razrežite na još pola. Posipajte šećerom u prahu.


3 Razvaljajte tijesto

Na papiru za pečenje razvaljajte prvi dio tijesta ( iz hladnjaka), izbockajte ga na nekoliko mjesta i posipajte mljevenim orasima. Stavite marelice na tijesto.


4 Naribajte drugi dio tijesta

Izvadite drugi dio tijesta iz zamrzivača i na krupni ga ribež naribajte na marelice.


5 Pecite

Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 30 do 40 minuta, ovisinoo pećnici. Pečen kolač prohladite i posipajte šećerom u prahu.

Prije rezanja dobro ohladite kolač!


Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica , "snježna pahulja ❄️"
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️