Lisnato s jabukama

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Lisnato s jabukama by Shutterstock Shutterstock

Jednostavno lisnato tijesto s jabukama koje radimo svake jeseni.

Sastojci

Broj porcija
2
1 pakiranjesvježeg lisnatog tijesta
2srednje jabuke
2 žlicemaslaca
1 žlicašećera
pola žličice cimeta
malo krušnih mrvica

Priprema

1 Pripremite jabuke

Najprije ogulite jabuke, naribajte ih na krupni ribež i po želji ih lagano ocijedite ako puste puno soka. Dodajte im šećer i malo cimeta ako ga imate. Sve dobro promiješajte i ostavite da kratko odstoji dok pripremite tijesto.


2 Pripremite lisnato tijesto

Lisnato tijesto odmotajte i položite na papir za pečenje. Po sredini tijesta rasporedite tanak sloj krušnih mrvica - one će upiti višak tekućine iz jabuka i spriječiti da tijesto omekša odozdo. Preko mrvica ravnomjerno rasporedite smjesu od jabuka, pa dodajte žlicu maslaca na nadjev.


3 Formirajte savijaču

Pazite da rubovi ostanu slobodni kako biste mogli zarolati.

Savijte krajeve prema unutra i zarolajte tijesto u oblik savijače. Savijaču premažite otopljenim maslacem za lijepu zlatnu boju.


4 Pecite

Stavite ju na lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na srednje jakoj temperaturi - dok ne poprimi zlatnosmeđu boju i postane hrskava.


To će trajati otprilike dvadesetak minuta, ovisno o pećnici.

Kad je savijača pečena, izvadite je i pustite da se malo ohladi. Možete je posuti šećerom u prahu prije posluživanja.