Lisnato s borovnicama, makom i rumom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Lisnato s borovnicama, makom i rumom by Shutterstock Shutterstock

Jednostavan desert savršen za svako doba godine. Gotov za čas, a još brže će nestati s tanjura.

Sastojci

Broj porcija
4
1 listlisnatog tijesta
3 žlicemljevenog maka
1 vrećicavanilin šećera
1 žlicaruma
1 šakaborovnica
1 žlicavrhnja za šlag

Priprema

1 Napravite nadjev

Mak pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom, rumom i malo vode kako biste dobili gustu smjesu.


2 Pripremite lisnato tijesto

Razvaljajte lisnato tijesto, premažite makom, posipajte borovnicama i zarolajte.


3 Pecite

Pecite 20 minuta na 200°C dok ne porumeni. Po želji poslužite s umućenim vrhnjem za šlag.