U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer i prstohvat soli. Dodajte hladni maslac i rukama utrljajte u brašno dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
Zatim dodajte hladnu vodu, žlicu po žlicu, dok ne dobijete kompaktno, ali mekano tijesto. Oblikujte kuglu, zamotajte je u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 15 minuta.
Ogulite jabuke, narežite ih na tanke ploške i stavite u zdjelu. Dodajte smeđi šećer, cimet i sok limuna pa lagano promiješajte da se ploške oblože začinima. Ostavite da kratko odstoji dok razvaljate tijesto.
Tijesto izvadite iz hladnjaka i razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi u krug debljine oko pola centimetra. Ne mora biti savršeno – rustikalni izgled je poželjan. Premjestite razvaljano tijesto na papir za pečenje.
Po sredini rasporedite jabuke, ostavljajući 4–5 cm ruba. Rubove tijesta lagano preklopite preko jabuka.
Ako želite dodatnu sočnost i okus, preko jabuka možete staviti nekoliko listića maslaca.
Zagrijte pećnicu na 190 °C (gornji i donji grijač). Galette pecite 35–40 minuta, dok tijesto ne postane zlatno i hrskavo, a jabuke mekane i lagano karamelizirane. Ostavite je da se malo ohladi prije posluživanja.