Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto koje treba odstajati oko 30 minuta.
6 žumanjaka izmiksajte i smjesi dodajte 5 žlica šećera i orahe. Skuhajte šalicu crne kave i dodajte u smjesu nekoliko žlica po ukusu.
Od 5 bjelanjaka napravite snijeg pa dodajte toj smjesi. Smjesi zatim dodajte i naribanu narančinu koricu.
Nakon što je tijesto odstajalo, razvaljajte tijesto valjkom i namažite uljem te ostavite ulje 2-3 minute kako bi ga tijesto upilo.
Zatim prstima razvucite tijesto što je moguće tanje.
Na razvučeno tijesto na polovicu staviti nadjev. Na nadjev staviti zdrobljene cornflakese ili Petit kekse ili po želji sjeckane orahe ili lješnjake.
Nadjev se stavlja do polovice razvučenog tijesta, a drugom polovicom zarolajte štrudlu. Štrudlu zarolajte u željeni oblik.
Štrudlu stavite u lim za pečenje kojeg ste prethodno premazali uljem. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 25-30 minuta.
Dok se štrudla peče, rastopite čokoladu za preljev. Prelijte štrudlu čokoladom, po želji naribajte još narančine korice i dodajte nasjeckane suhe smokve.