Glazbena štrudla

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Glazbena štrudla  by Demjan Rožman, Tomislav Klarić, Igor Čepurkovski Demjan Rožman, Tomislav Klarić, Igor Čepurkovski
Glazbena štrudla  by Demjan Rožman, Tomislav Klarić, Igor Čepurkovski Demjan Rožman, Tomislav Klarić, Igor Čepurkovski
Glazbena štrudla  by Demjan Rožman, Tomislav Klarić, Igor Čepurkovski Demjan Rožman, Tomislav Klarić, Igor Čepurkovski

U nastavku donosimo recept za slasnu štrudlu. Recept je inspiriran Bachovom kantatom o kavi, a osmišljen u suradnji s Glazbenom školom Karlovac u sklopu proslave Noći glazbe na projektu Music Food. Ova se štrudla mogla kušati na ovogodišnjem Štrudlafestu.

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

850 gglatkog brašna
50 ml ulja
20 gsoli
300 mlvode

Nadjev

6jaja
5 žlicašećera
150 goraha ili lješnjaka
bijela i tamna čokolada
turska kava
1 šalicacornflakesa ili Petit keksa
suhe smokve
naribana korica naranče

Priprema

1 Napravite tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto koje treba odstajati oko 30 minuta.


2 Pripremite nadjev

6 žumanjaka izmiksajte i smjesi dodajte 5 žlica šećera i orahe. Skuhajte šalicu crne kave i dodajte u smjesu nekoliko žlica po ukusu.


Od 5 bjelanjaka napravite snijeg pa dodajte toj smjesi. Smjesi zatim dodajte i naribanu narančinu koricu.


3 Razvaljajte tijesto

Nakon što je tijesto odstajalo, razvaljajte tijesto valjkom i namažite uljem te ostavite ulje 2-3 minute kako bi ga tijesto upilo.


4 Razvucite tijesto

Zatim prstima razvucite tijesto što je moguće tanje.


5 Nadjenite tijesto

Na razvučeno tijesto na polovicu staviti nadjev. Na nadjev staviti zdrobljene cornflakese ili Petit kekse ili po želji sjeckane orahe ili lješnjake.


6 Zarolajte

Nadjev se stavlja do polovice razvučenog tijesta, a drugom polovicom zarolajte štrudlu. Štrudlu zarolajte u željeni oblik.


7 Ispecite

Štrudlu stavite u lim za pečenje kojeg ste prethodno premazali uljem. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 25-30 minuta.


8 Otopite čokoladu i poslužite

Dok se štrudla peče, rastopite čokoladu za preljev. Prelijte štrudlu čokoladom, po želji naribajte još narančine korice i dodajte nasjeckane suhe smokve.