Japanski Cheesecake od 3 sastojka

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Japanski Cheesecake od 3 sastojka
Japanski Cheesecake od 3 sastojka

Dugo sam odgađala pripremu Japanskog Cheesecake-a jer stvarno nisam vjerovala da od tri sastojka može ispasti ovako nešto fino. I bome samu sebe sam razuvjerila jer je ovo najsočniji i najprozračniji Cheesecake koji sam probala. Oduševljena sam što od jaja, čokolade i krem sira možete dobiti savršen i jednostavan kolač, svi koji su ga probali - oduševili su se. Kad se malo prohladi u hladnjaku - još je finiji - topi se u ustima.

Sastojci

Broj porcija
20
3jaja
120 gbijele čokolade
120 gkrem sira

Priprema

1 Pripremite jaja

Odvojite žumanjke od bjelanjaka, a bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.


2 Pripremite smjesu s čokoladom

Otopitie bijelu čokoladu na pari, a kad se prohladi dodajte joj jedan po jedan žumanjak lagano miksajući.


3 Dovršite smjesu

Smjesi dodajte krem sir, pa špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka.


Smjesu izlijte u kalup od 18 cm obložen papirom za pečenje.


4 Pripremite za pečenje

Par puta udarite kalupom u podlogu kako bi iz biskvita izašao zrak i kako ne bi pucao prilikom pečenja.

Kalup stavite u dublji kalup napunjen vrućom vodom kako bi para kružila pećnicom i kako bi kolač bio sočniji.


5 Pecite

Pecite najprije na 170 stupnjeva 15 minuta, a zatim smanjite na 160 stupnjeva i pecite još 15 minuta. Ostavite tortu još 15 minuta u ugašenoj pećnici. Ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)