Priprema
Na pari u zdjeli otopiti čokoladu s maslacem.
Kad se smjesa otopila i malo ohladila staviti šećere i miksati.
Dodavati jedno po jedno jaje miksajući neprestano a na kraju Gustin, rum i vaniliju te prstohvat soli.
Smjesu izliti u pleh promjera 29x19 cm na kojem je stavljen papir za pečenje te posložiti procijeđene višnje po njemu.
Staviti u već ugrijanu pećnicu na 210°C i peći 5 minuta a onda smanjiti na 180°C i peći jos 18-20 minuta ako se želi sočniji i čokoladniji kolač ili još 30 min tko želi malo suši kolač.
Sok iz staklenke izliti u lončic i nek zakuha s 2-3 žlice šećera. U zdjelicu sa strane staviti 2 žlice Gustina i dodati malo soka višanja iz lončića pa dobro promiješati.
Sadržaj zdjelice iskrenuti u lončić i nek sve kuha dok se ne zgusne uz neprestano miješanje pjenjačom.
Kolac poslužiti ohlađen uz kuglicu sladoleda vanilije prelivene s malo coulisa od višanja.