Na pari u zdjeli otopite čokoladu s maslacem. Kad se smjesa otopila i malo ohladila, stavite šećere i miksajte. Dodajte jedno po jedno jaje miksajući neprestano, a na kraju dodajte škrob, rum i vaniliju te prstohvat soli.
Smjesu izlijte u lim za pečenje promjera 29x19 cm obložen papirom za pečenje, a na njega posložiti procijeđene višnje.
Stavite u već ugrijanu pećnicu na 210°C i pecite 5 minuta. Smanjite na 180°C i pecite jos 18-20 minuta ako želite sočniji i čokoladniji kolač ili još 30 min ako želite malo suši kolač.
Sok iz staklenke izlijte u lončić i zakuhajte s 2-3 žlice šećera. U zdjelicu sa strane stavite 2 žlice škroba i dodajte malo soka višanja iz lončića. Dobro promiješajte. Kuhajte dok se ne zgusne uz neprestano miješanje pjenjačom.
Kolač poslužite ohlađen uz kuglicu sladoleda od vanilije, prelivene s malo coulisa od višanja.