Čokoladni kolač s višnjama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni kolač s višnjama
Prepun čokolade, s višnjama i kuglom sladoleda od bourbon vanilije preliven coulisom od višanja.

Sastojci

Broj porcija
20
350 gčokolade za kuhanje
720 g400 višanja iz staklenke (staklenka od g)
250 gmaslaca
60 gšećera u prahu
30 gkristal sećera
5jaja
40 gkukuruznog škroba
2Čepa ruma
Pola vrećice vanilin šećera
Prstohvat soli

Priprema

1 Pripremite smjesu

Na pari u zdjeli otopite čokoladu s maslacem. Kad se smjesa otopila i malo ohladila, stavite šećere i miksajte. Dodajte jedno po jedno jaje miksajući neprestano, a na kraju dodajte škrob, rum i vaniliju te prstohvat soli.


2 Pecite

Smjesu izlijte u lim za pečenje promjera 29x19 cm obložen papirom za pečenje, a na njega posložiti procijeđene višnje.


Stavite u već ugrijanu pećnicu na 210°C i pecite 5 minuta. Smanjite na 180°C i pecite jos 18-20 minuta ako želite sočniji i čokoladniji kolač ili još 30 min ako želite malo suši kolač.


3 Pripremite coulis od višanja

Sok iz staklenke izlijte u lončić i zakuhajte s 2-3 žlice šećera. U zdjelicu sa strane stavite 2 žlice škroba i dodajte malo soka višanja iz lončića. Dobro promiješajte. Kuhajte dok se ne zgusne uz neprestano miješanje pjenjačom.


4 Poslužite

Kolač poslužite ohlađen uz kuglicu sladoleda od vanilije, prelivene s malo coulisa od višanja.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog