Cappuccino torta

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Cappuccino torta by Grozdana Ančić Robinić Grozdana Ančić Robinić
Predobra, izgledom efektna torta, jednostavna i brza za izradu, a božanstvenog i skladnog okusa.

Sastojci

Broj porcija
4

Biskvit

2jaja
70 gšećera
30 gglatkog brašna
10 gkakaa
1 žlicainstant kave

Krema

450 gvrhnja za šlag
3 listićaželatine
150 gbijele čokolade
1 žličicainstant kave

Priprema

1 Napravite biskvit

Jaja miksajte sa šećerom otprilike 10 minuta. Prosijajte brašno, kakao i kavu te umiješajte u smjesu jaja.


2 Ispecite

Smjesu izlijte u kalup promjera 20 cm. Pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta pa pečeni i ohlađeni biskvit prerežite na pola.


3 Napravite kremu

Čokoladu otopite u 100 ml vrhnja. Želatinu otopite u 5 žlica hladne vode, a zatim to pomiješajte s čokoladom i kavom te miješajte dok se ne otopi.


Preostalo vrhnje izmiksajte u šlag pa dodajte u čokoladu.


4 Složite tortu

Polovicu biskvita stavite na dno kalupa, na to izlijte pola kreme pa na nju drugu polovicu biskvita.


Ohladite u hladnjaku 10 minuta pa dodajte ostatak kreme te ukrasite po želji.

Grozdana Ančić Robinić
Grozdana Ančić Robinić