Cappuccino torta

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
Cappuccino torta
Predobra, izgledom efektna torta, jednostavna i brza za izradu, a božanstvenog i skladnog okusa.

Sastojci

Broj porcija
4
BISKVIT:
2 JAJA
70 G ŠEČERA
30GR GLATKOG BRAŠNA
10 GR KAKAA
1 ŽLICA INSTANT KAVE
KREMA:
450 GR VRHNJA ZA ŠLAG
3 LISTIĆA ŽELATINE
150 GR BIJELE ČOKOLADE
1 ŽLIČICA INSTANT KAVE

Priprema

BISKVIT:
Jaja miksati sa šečerom cca 10 minuta. Prosijati brašno, kakao i kavu te umiješati u smjesu jaja. Izliti u kalup promjera 20 cm. Peći na 180 stupnjeva oko 15 minuta (provjeriti čačkalicom). Prerezati na pola.
KREMA:
Čokoladu otopiti u 100 gr vrhnja. Želatinu otopiti u 5 žlica hladne vode, dodati u čokoladu, dodati i 1 žličicu kave te miješati dok se ne otopi. Preostalo vrhnje miksati u šlag, dodati u čokoladu.
SLAGANJE TORTE:
Polovicu biskvita staviti na dno kalupa, na to izliti pola kreme, na nju drugu polovicu biskvita,ohladiti u frizeru 10 min i na njega ostatak kreme. Ohladiti najmanje 3-4 sata prije ukrašavanja (krema, čokoladne mrvice, kakao posip,...) i konzumacije.
Grozdana Robinic
Grozdana Robinic

Komentari

0

Ocijeni ovaj recept