Lazy Daisy kolač

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Lazy Daisy kolač by Shutterstock Shutterstock

Kolač koji je početkom 20. stoljeća bio popularan među američkim kućanicama, a poznat je po svojoj jednostavnosti.

Sastojci

Broj porcija
15

Biskvit

1 šalicaglatkog brašna
2jaja
1 šalicašećera
1 žličicavanilin šećera
1 šalicamlijeka
2 žlicemaslaca
1 žličicapraška za pecivo
1 prstohvatsoli

Glazura

4 žlicemaslaca
Pola šalice smeđeg šećera
2 žlicemlijeka
Pola šalice kokosovog brašna
Tostirani lješnjaci ili orasi za posipanje

Priprema

1 Pripremite biskvit

U zdjeli pjenasto izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećer dok ne postane svijetla i pjenasta. Otopite mlijeko i maslac u lončiću pa dodajte u smjesu s jajima. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol te lagan umiješajte u tekuću smjesu.


2 Pecite

Ulijte u pripremljeni kalup (pravokutnog oblika, srednje veličine) i pecite na 180 stupnjeva otprilike 25 minuta, dok površina ne postane zlatno-smeđa.


3 Pripremite glazuru

Dok se kolač peče, u lončiću rastopite maslac, dodajte smeđi šećer, mlijeko i kokos pa kuhajte nekoliko minuta dok se sve ne sjedini. Pečeni kolač izvadite iz pećnice, premažite toplom glazurom i vratite u pećnicu na još 2-3 minute pod gornji grijač kako bi se glazura lagano karamelizirala. Po želji posujte sjeckanim, tostiranim lješnjacima ili orasima. Ostavite da se malo ohladi prije posluživanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.