Krempita torta

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Krempita torta by Martina Franjić Martina Franjić

Naša je čitateljica Martina Franjić u Facebook grupu Index Recepti: Što ste danas kuhali? objavila fotografiju svoje krempita torte koja je oduševila sve, a u nastavku donosimo njezin recept. "Recept je za klasičan pleh od pećnice", piše ona, a za izradu torte koristila je polovicu ove smjese i kalup za tortu.

Sastojci

Broj porcija
10
1lisnato tijesto
6žumanjaka
6bjelanjaka
250 ggustina
6 žlicabrašna
500 mlvode
2 lmlijeka
1 šalicašećera
3vanilin šećera
1želatina

Priprema

1 Ispecite kore

Kore za lisnato tijesto razvaljajte i stavite peći na obrnutoj strani pleha za pečenje. Izrežite koru koja će biti gore.


2 Napravite kremu

Žumanjke izradite sa 6 žlica šećera, 250 g gustina i 6 žlica brašna. Ukuhajte ih u 500 ml vode i 2 l mlijeka. U toplu smjesu zatim umiješajte 6 bjelanjaka izrađenih s 10 žlica šećera i 3 vanilin šećera.


Dodajte i jednu želatinu, a ako radite bez želatine, koristite 8 jaja i litru vode.


3 Složite krempitu

Krempitu složite i pospite ju šećerom u prahu, ohladite i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Komentari

0

Ocijeni ovaj recept