Krempita torta

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Krempita torta by Martina Franjić Martina Franjić
Krempita torta by Martina Franjić Martina Franjić

Naša je čitateljica Martina Franjić u Facebook grupu Index Recepti: Što ste danas kuhali? objavila fotografiju svoje krempita torte koja je oduševila sve, a u nastavku donosimo njezin recept. "Recept je za klasičan pleh od pećnice", piše ona, a za izradu torte koristila je polovicu ove smjese i kalup za tortu.

Sastojci

Broj porcija
10
1lisnato tijesto
6žumanjaka
6bjelanjaka
250 ggustina
6 žlicabrašna
500 mlvode
2 lmlijeka
1 šalicašećera
3vanilin šećera
1želatina

Priprema

1 Ispecite kore

Kore za lisnato tijesto razvaljajte i stavite peći na obrnutoj strani pleha za pečenje. Izrežite koru koja će biti gore.


2 Napravite kremu

Žumanjke izradite sa 6 žlica šećera, 250 g gustina i 6 žlica brašna. Ukuhajte ih u 500 ml vode i 2 l mlijeka. U toplu smjesu zatim umiješajte 6 bjelanjaka izrađenih s 10 žlica šećera i 3 vanilin šećera.


Dodajte i jednu želatinu, a ako radite bez želatine, koristite 8 jaja i litru vode.


3 Složite krempitu

Krempitu složite i pospite ju šećerom u prahu, ohladite i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.