Mlijeko stavite u lonac i ostavite da zavre. Kada mlijeko zavre, smanjite vatru i dodajte griz, uz neprestano miješanje.
Zatim dodajte šećer u prahu i neprestano miješajte. Smjesu maknite s vatre kako se ne bi stvorile grudice. Zatim vratite na laganu vatru i kuhajte 5 minuta, uz miješanje.
U kremu sada dodajte bijelu čokoladu, vratite na vatru i miješajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se krema ohladi i pokrijte je prozirnom folijom.
U ohlađenu kremu dodajte maslac i dobro izmiksajte mikserom, a po želji u kremu možete dodati i ekstrakt vanilije.
U posudu dimenzija 25x25 složite red petit keksa koje ste umočili u mlijeko. Po keksima zatim rasporedite kremu i stavite u hladnjak da se stisne.
Dok se kolač hladi, napravite šlag - za njega će vam biti potrebne 4 vrećice šlag pjene, a možete koristiti i vrhnje za šlag i umutiti ga mikserom.
Šlag rasporedite po ohlađenoj kremi pa vratite u hladnjak na barem 3 do 4 sata. Šlag pospite nasjeckanim lješnjacima, narežite i poslužite.