Raffaello kokos torta

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1min
Ukupno vrijemeUkupno
6min
KompliciranostTežina
Cijena
Raffaello kokos torta  by Antonia Jagodić Antonia Jagodić
Raffaello kokos torta  by youtube
Raffaello kokos torta  by Antonia Jagodić Antonia Jagodić

Ako ste ljubitelj laganih, kremastih deserata i neodoljivog okusa kokosa, Raffaello torta bez pečenja idealan je izbor za vas. Ova torta inspirirana popularnim Raffaello kuglicama savršeno spaja bogatstvo bijele čokolade i nježnost kokosa - i to sve bez uključivanja pećnice. Osim što izgleda elegantno i privlačno, priprema je jednostavna, što je čini idealnim desertom za posebne prilike.

Sastojci

Broj porcija
12

Torta

700 mlvrhnja za šlag
70 gšećera
200 gkrem sira
50 gkokosa
240 gpetit keksa
4kuglice Raffaella

Preljev

100 gbijele čokolade
50 mlslatkog vrhnja

Priprema

1 Pomiješajte sastojke za tortu

Vrhnje za šlag i šećer izmiksajte, a zatim toj smjesi dodajte krem sir i kokos.


2 Dodajte kekse i Raffaello

Petit kekse i par kuglica Raffaella natrgajte na sitne komadiće i dodajte u izmiksanu smjesu. Promiješajte dok se ne sjedini.


3 Prebacite u kalup

Smjesu prebacite u kalup za torte promjera 24 centimetra.


4 Napravite preljev

Za preljev zagrijte slatko vrhnje i njime prelijte bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi.


5 Ukrasite tortu

Preljev izlijte na tortu, ukrasite po želji te ostavite pola sata na sobnoj temperaturi pa prebacite u hladnjak na nekoliko sati.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)