Muffini s jabukama i cimetom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Muffini s jabukama i cimetom by Shutterstock Shutterstock

Muffini idealni za jesen i zimu, ali i za sve sezone ako ste ljubitelji arome jabuka i cimeta.

Sastojci

Broj porcija
12
2srednje jabuke (oguljene i naribane)
2jaja
120 gšećera
1 vrećicavanilin šećera
180 mljogurta
100 mlsuncokretovog ulja
250 gglatkog brašna
1 vrećicapraška za pecivo
1 žličicacimeta
1 prstohvatsoli
šećer u prahu za posipanje

Priprema

1 Pripremite mokre sastojke

U velikoj zdjeli izmiješajte jaja, šećer, vanilin šećer, ulje i jogurt. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.


2 Dodajte suhe sastojke

U smjesu dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. Promiješajte dok se sastojci ne sjedine.


3 Umiješajte jabuke

Naribane jabuke ocijedite od viška soka i lagano umiješajte u smjesu.


4 Napunite kalupe

Pripremite kalup za muffine s papirnatim košaricama. Napunite ih do 3/4 visine.


5 Pecite

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20–25 minuta, dok ne porumene i čačkalica izađe čista.


6 Poslužite

Ohladite muffine i po želji pospite šećerom u prahu. Odlični su topli, ali i sljedeći dan uz kavu ili čaj.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.