Mileram torta

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
Mileram torta
Mileram torta
Mileram torta
Jedna tako jednostavna torta, a mi smo ju tek sad napravili prvi put. Svi smo bili oduševljeni koliko je zapravo lagana torta, radili smo sa dvije kreme i s malinama koje daju dodatnu svježinu.

Sastojci

Broj porcija
10
Podloga:
200 g mljevenog keksa
3 žlice šećera
120 g maslaca ili margarina
 
🔹️Krema I:
250 ml mlijeka
1 puding od čokolade
90 g šećera
400 g milerama
 
🔹️Krema II:
500 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
180 g šećera
800 g milerama
 
🔹️I još..
500 g smrznutih malina
1 crveni preljev za torte
 

Priprema

🔹️Podloga:
Otopimo maslac i promiješamo sa keksom i šećerom. Kalup obložimo papirom za pečenje, te utisnemo smjesu po dnu i sa strane ako želite.
 
🔹️Krema I:
U malo mlijeka razmutimo puding i šećer, a ostatak mlijeka pustimo da zakipi. Kad počne kipiti dodati mlijeko s pudingom i šećerom, te skuhati kao puding.
Maknuti sa vatre i odmah dodati mileram, te preliti preko podloge od keksa.
 
🔹️Krema II:
Ponovimo postupak kao i za prvu kremu, ali s pudingom od vanilije.
Također, čim se makne s vatre dodati mileram i staviti na prvu kremu.
🔹️Posložiti smrznute maline po drugoj kremi. Staviti peći na 180°C 45 minuta. Nakon što izvadimo tortu, neće biti čvrsta, već se tokom hlađenja stisne.
Kad se torta malo ohladi, pripremiti preljev za torte prema uputama na vrećici. Vrući preljev staviti na tortu, te je staviti u hladnjak na hlađenje.
DeSertići
DeSertići
Mladi bračni par koji uživa u pripremi top desertića. Radimo razna jednostavna slatka i slana jela. Potražite nas na Facebooku i Instagramu! 😊