Priprema
Otopimo maslac i promiješamo sa keksom i šećerom. Kalup obložimo papirom za pečenje, te utisnemo smjesu po dnu i sa strane ako želite.
U malo mlijeka razmutimo puding i šećer, a ostatak mlijeka pustimo da zakipi. Kad počne kipiti dodati mlijeko s pudingom i šećerom, te skuhati kao puding.
Maknuti sa vatre i odmah dodati mileram, te preliti preko podloge od keksa.
Ponovimo postupak kao i za prvu kremu, ali s pudingom od vanilije.
Također, čim se makne s vatre dodati mileram i staviti na prvu kremu.
🔹️Posložiti smrznute maline po drugoj kremi. Staviti peći na 180°C 45 minuta. Nakon što izvadimo tortu, neće biti čvrsta, već se tokom hlađenja stisne.
Kad se torta malo ohladi, pripremiti preljev za torte prema uputama na vrećici. Vrući preljev staviti na tortu, te je staviti u hladnjak na hlađenje.