Zakuhajte med i ostavite da se ohladi. Klinčiće malo zdrobite pa stavite u 100 ml prošeka. Prokuhajte klinčiće pa ostavi da se ohlade. U 50 ml prošeka namrvite šafran i pustite da se namače. U ohlađen, ali tekuć med naribajte cijeli muškatni oraščić, pa dodajte cimet i sodu bikarbonu. Dodajte prošek aromatiziran klinčićem, prošek sa šafranom i maslinovo ulje.
Promiješajte pa počnite dodavati 1 kg brašna. Pokrijte krpom lonac pa ostavite da odstoji 6 sati. Odmoreno tijesto stavite na dobro pobrašnjenu radnu površinu (za to koristite ostatak brašna) i zamijesite da se mogu oblikovati kuglice.
Od kuglica oblikutej razne oblike po želji. Slažite na papir za pečenje i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C oko 15-20 minuta. Ohladite. Prosijte šećer u prahu pa dodajte bjelanjak i dobro izradite. Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje i ukrasite paprenjake po želji.