Crumble od rabarbare i jagoda

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Crumble od rabarbare i jagoda

Idealan ljetni desert, crumble od rabarbare i jagoda kultnog zagrebačkog restorana Vinodol.

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto za crumble

85 gmaslaca
85 graženog brašna
85 gšećera
1 paketićvanilin šećera
90 gmljevenih badema

Nadjev

200 gjagoda
100 gšećera
1 štapićvanilije
1 žlicameda

Priprema

Postupak za tijesto

1 Pripremite maslac

Maslac izrežite na kockice.


2 Pripremite suhe sastojke

Sve suhe sastojke rukama spojite i dodajte maslac. Mrvičasto umiješajte.


Postupak za nadjev

1 Pripremite rabarbaru

Rabarbaru očistite i operite. Izrežite na kockice duljine 2-3 cm. U vrućoj vodi zaslađenoj medom prokuhajte rabarbaru okvirno 5 minuta, potom ju ohladite.


2 Pripremite jagode

Jagode izrežite na kockice. Spojite rabarbaru i jagode u jednoj posudi, dodajte šećer i očišćenu mahunu vanilije.


3 Pripremite posudu za pečenje

Crumble pecite u keramičkoj posudi za pečenje idealne veličine 22x22 cm. Dno premažite maslacem.


4 Pecite

Na dno posude stavite tijesto, a gore nadjev od rabarbare i jagode. Prekrijte sve tijestom. Pecite u pećnici na 170°C okvirno 20 minuta.


5 Poslužite

Vrući crumble poslužite uz sladoled od vanilije.