Umijesite brašno, maslac izrezan na kockice, šećer, žumanjak i slatko vrhnje. Mijesite dok ne dobijete oblik diska, odmah ga razvaljajte i utisnite u kalup promjera 22 cm. Tijesto izbodite vilicom, pa prekrijte papirom za pečenje na kojemu su utezi kako se tijesto ne bi diglo (možete koristiti grah ili rižu).
Tijesto pecite na 170°C oko 15 minuta.
Stavite lončić na umjerenu vatru i pjenjačom miješajte 2 jaja, cimet, šećer, vinski ocat i sol. Miješajte dok se smjesa ne počne pjeniti, trebat će vam desetak minuta konstantnog miješanja. Kada se zapjenila, maknite s vatre, ali miješajte i dalje dok ne dobije svilenkastu teksturu.
Nadjev prelijte preko tijesta koje se peklo i ostavite da se peče oko 15 minuta, dok se nadjev ne podigne i postane čvrst na dodir.
Otopite tamnu čokoladu, dodajte vodu i žumanjke i miješajte pjenjačom dok se smjesa ne sjedini. Smjesu prelijte u pitu koja se peče i vratite ju u pećnicu na još 5 minuta. Nakon toga potpuno ohladite pitu.
U mikseru izmiksajte slatko vrhnje i cimet, a kada dobijete čvrsti šlag, polovicom premažite pitu. Drugu polovicu ostavite sa strane.
Uzmite polovicu otopljene čokolade iz drugog sloja kreme i umiješajte u polovicu šlaga iz prethodnog koraka, pa premažite pitu. Za kraj, naribajte čokoladu i posipajte, u količini po želji.