Crni Egipat

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
59min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 59min
KompliciranostTežina
Cijena
Crni Egipat by youtube
Crni Egipat

Znala sam da će ovo biti torta seki za rođendan još mjesecima unatrag jer ju već jako dugo želim napraviti. Savršena kombinacije čokolade i lješnjaka. Ova torta se doslovno topi u ustima.

Sastojci

Broj porcija
30

Kore

4bjelanjka
4 žlicešećera
4 žlicelješnjaka
2 žlicebrašna

Prva krema

16žumanjaka
1 lmlijeka
8 žlicašećera
1vrećica pudinga od vanilije
6 žlicagustina
150 gčokolade
180 gmaslaca

Druga krema

300 mlvrhnja za šlag
80 gsirnog namaza

Ganache

300 mlvrhnja za šlag
150 gčokolade

Dodatno

Mljeveni lješnjak za posipanje
Čokoladni namaz (po želji)

Priprema

1 Napravite kore


Razdvojite bjelanjke i žumanjke, žumanjke ostavite sa strane. Bjelanjke miksajte sa šećerom dok ne postanu čvrsti. Zatim dodajte lješnjak i brašno te promiješajte špatulom. Smjesu izlijte u kalup promjera 24 centimetra i pecite deset minuta na 180 stupnjeva. Ispecite na ovaj način 3 kore (od ukupno 16 jaja)


2 Napravite prvu kremu

Pomiješajte žumanjke sa šećerom, gustinom i pudingom te ostatak mlijeka stavite kuhati. Kad je mlijeko zakuhalo, dodajte smjesu sa žumanjcima i kuhajte nekoliko minuta dok se ne zgusne. U vruću kremu dodajte čokoladu i miksajte dok se čokolada ne otopi, a smjesa lijepo poveže. Ohladite i u hladnu kremu dodajte maslac sobne temperature.


3 Napravite drugu kremu

Miksajte vrhnje za šlag i dodajte mu sirni namaz. Po želji dodajte šećer ako vam vrhnje ne bude dovoljno slatko. Vrhnje za šlag zagrijte do vrenja i prelijte čokoladu. Miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi i odmah premažite tortu.


4 Složite tortu

Slažite tortu redom:


kora - namaz - krema 1 - krema 2 - mljeveni lješnjaci


kora - namaz - krema 1 - krema 2 - mljeveni lješnjaci


kora - namaz - krema 1 - krema 2 - mljeveni lješnjaci


kora - ganache

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)