Kinder pingvin torta

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Kinder pingvin torta
Kinder pingvin torta
Kinder pingvin torta
Vjerujemo da većina obožava ovu slasticu, a sad ju imate priliku probati u obliku torte. Okusom je dosta slična originalu, nama je čak i bolja!

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit x2

3žumanjka
3 žlicešećera
3 žlicetople vode
2 žlicebrašna
1 žlicakakaa
snijeg od bjelanjaka

Krema

500 mlvrhnja za šlag
50 mlmlakog mlijeka
1 vrećicabijele, mljevene želatine
5 žlicahladne vode

Glazura

200 gčokolade
150 gmaslaca

Priprema

1 Pripremite biskvit

Napravite snijeg od bjelanjaka. U 3 žlice tople vode razmutite žlicu kakaa. Žumanjke miksajte sa šećerom, dodajte brašno, vodu i kakao. Snijeg od bjelanjaka lagano umutite žlicom. Ponovite postupak za još jedan biskvit, od istih sastojaka.


2 Ispecite biskvit

Biskvit pecite 10-ak minuta na 180°C.


3 Napravite kremu

Želatinu pomiješajte s hladnom vodom, dodajte u mlako mlijeko i miješajte dok se želatina ne rastopi (možete staviti na laganu vatru). Ohlađeno miksajte s napravljenim šlagom.


3 Napravite glazuru

Na pari otopite čokoladu i maslac, a pola glazure izlijte u kalup i ohladite čokoladu kako bi dobili čokoladni keks za sredinu kolača. Drugu polovicu ostavite za kasnije.


4 Složite tortu

Slažite tortu redom: biskvit, pola kreme, čokoladni keks, ostatak kreme, biskvit i ostatak glazure. Prije posluživanja tortu dobro ohladite.

DeSertići
DeSertići
Mladi bračni par koji uživa u pripremi top desertića. Radimo razna jednostavna slatka i slana jela. Potražite nas na Facebooku i Instagramu! 😊