Rabarbara

Rabarbara je kiselkasta biljka koja podsjeća na blitvu, a jestiva je samo njezina ružičasta stabljika od koje se mogu napraviti razni deserti, ali i ukusan pekmez.

Rabarbara
Recepti
Drobljenac s rabarbarom i mandarinama
(10)
1h

Rabarbara je višegodišnja biljka, porijeklom iz Sibira, koja se koristi u prehrambene svrhe, a bogata je vitaminima i antioksidansima. Donosimo vam recept kako da ju iskoristite. Ovaj drobljenac možete poslužiti kao desert - uz kuglicu sladoleda, ali i ukusan doručak- uz čašu finog hladnog mlijeka.

Crumble od rabarbare i jagoda
40min

Idealan ljetni desert, crumble od rabarbare i jagoda kultnog zagrebačkog restorana Vinodol.

Index kuhinja

Jeste li probali grčke pljeskavice? Mekše su i aromatičnije od običnih

Jeste li probali grčke pljeskavice? Mekše su i aromatičnije od običnih

GRČKE pureće pljeskavice pravi su mediteranski obrok - meke, lagane i aromatične. Odličan su izbor za toplije dane, a evo u čemu je točno razlika i kako se pripremaju.
Sezona jagoda polako završava, evo kako ih iskoristiti sada kada su najslađe

Sezona jagoda polako završava, evo kako ih iskoristiti sada kada su najslađe

LJETO nam se približava, a s njim i kraj sezone jednog od najomiljenijih plodova - jagoda. U ovom trenutku su najslađe, najmirisnije i najbolje za konzumaciju, zato ih iskoristite dok ih još ima u izobilju.
Kuhanje nikad nije bilo lakše: 3 brza ručka koja ćete stalno ponavljati

Kuhanje nikad nije bilo lakše: 3 brza ručka koja ćete stalno ponavljati

UVIJEK ste u žurbi i nemate vremena za pripremu ručka, a još je uz to vruće, pa ne želite provoditi previše vremena u kuhinji? Donosimo vam tri odlične ideje za ukusan ručak koji je gotov za samo 15 minuta.