Rabarbara

Rabarbara je kiselkasta biljka koja podsjeća na blitvu, a jestiva je samo njezina ružičasta stabljika od koje se mogu napraviti razni deserti, ali i ukusan pekmez.

Rabarbara
Recepti
Drobljenac s rabarbarom i mandarinama
(10)
1h

Rabarbara je višegodišnja biljka, porijeklom iz Sibira, koja se koristi u prehrambene svrhe, a bogata je vitaminima i antioksidansima. Donosimo vam recept kako da ju iskoristite. Ovaj drobljenac možete poslužiti kao desert - uz kuglicu sladoleda, ali i ukusan doručak- uz čašu finog hladnog mlijeka.

Crumble od rabarbare i jagoda
40min

Idealan ljetni desert, crumble od rabarbare i jagoda kultnog zagrebačkog restorana Vinodol.

Index kuhinja

Trik za savršene kolače: Smjesa koja sprječava lijepljenje za kalup

Trik za savršene kolače: Smjesa koja sprječava lijepljenje za kalup

OTKRIJTE jednostavan recept za domaću smjesu od tri sastojka koja jamči da se vaši kolači nikada neće zalijepiti za kalup.
Što je rastezljivi jogurt i zašto su svi na TikToku poludjeli za ovim trendom?

Što je rastezljivi jogurt i zašto su svi na TikToku poludjeli za ovim trendom?

NOVI desertni trend, rastezljivi jogurt, osvaja TikTok svojom jedinstvenom ljepljivom teksturom. Saznajte kako ga jednostavno pripremiti kod kuće sa samo tri sastojka.
Dalmatinski pršut predstavljen na festivalu u Parmi oduševio je Talijane

Dalmatinski pršut predstavljen na festivalu u Parmi oduševio je Talijane

NA 28. Festivalu pršuta, održanom od 5. do 7. rujna u talijanskom gradu Langhiranu u pokrajini Parma, Hrvatsku je predstavljao Dalmatinski pršut.