Čokoladna rolada s bananama

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladna rolada s bananama by Shutterstock Shutterstock

Idealan desert od sastojaka u čijoj se kombinaciji ne može pogriješiti.

Sastojci

Broj porcija
16

Biskvit:

4jaja
4 žlicešećera
4 žliceglatkog brašna
2 žlicekakaa
0,5 vrećicepraška za pecivo
1 prstohvatsoli

Krema:

2jaja
150 gšećera
150 mlmlijeka
150 gmaslaca
100 gčokolade
2banane

Glazura:

100 mlslatkog vrhnja
85 gčokolade
strugotine čokolade (po želji)

Priprema

1 Pripremite smjesu za biskvit

Izradite snijeg od bjelanjaka, a žumanjke i šećer dobro izradite mikserom. Dodajte brašno, prašak i kakao te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.


2 Ispecite

Biskvit izlijte na lim za pečenje 30x40 cm obložen papirom za pečenje i pecite 15- tak minuta na 180°C. Okrenite ga i odvojite od papira, ali ga odmah ponovo zarolajte u papir, bitno je da ste ga odlijepili dok je još bio vruć.


3 Pripremite i skuhajte kremu

Umutite cijela jaja, mlijeko i šećer te stavite kuhati na paru i miješajte dok ne dobijete gustu kremu. Dok je vruća dodajte joj 100 g čokolade. Kada se krema malo ohladi dodajte joj izrađeni maslac.


4 Premažite i zarolajte biskvit

Ohlađeni biskvit premažite kremom, stavite na kraj banane i ponovo zarolajte. Premažite ga ostatkom kreme i prelijte čokoladnom glazurom te ukrasite prema želji!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.