Kore slažite u kalup veličine 26 cm tako da kore lagano vire iz kalupa. Stavite u kalup dvije kore - premažite maslacem i postupak ponavljajte dok ne potrošite sve kore. Oko kalupa određite višak kora, stavite u sredinu i prelijte ih preostalim maslacem.
Pecite 8-10 minuta na 180°C.
Pomiješajte orašaste plodove (po želji, ukupne gramaže 150 grama), šećer i maslac. Na pečenu koru ravnomjerno rasporedite pripremljen posip i odložite sa strane.
U veću posudu umiješajte sve sastojke, dobro izmiksajte i izlijte u kalup s korom i posipom.
Malo poravnajte i pecite od 60 do 70 minuta na 180°C. Ako vam se kore krenu jače peći, smanjite temperaturu na 170°C.
Kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Ostavite da se potpuno ohladi i prelijte rubove prohlađene Cheesecake Baklave.