Baklava Cheesecake

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 10min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Baklava Cheesecake
Baklava Cheesecake by youtube
Baklava Cheesecake

Za sve ljubitelje baklave i kolača od sira - napokon imamo dva u jednom. Hrskava kora i orašasti plodovi pa kremasti nadjev - ovo će biti torta vaših snova kao što je i meni postala. Oduševljena sam.

Sastojci

Broj porcija
27

Podloga:

300- 300g kora za pite,savijače (12kom) - phyllo pastry
130- 130g otopljenog maslaca

Posip:

150 gorašastih plodova (pistacija, badem i lješnjak)
4 žliceotopljenog maslaca
2 žlicešećera u prahu

Krema:

250 gmascarpone sira
500 gsvježeg krem sira
200 mlslatkog vrhnja
2jaja
200 gšećera
50 gbrašna ili gustina
100 mlmlijeka

Sirup

150 gšećera
150 mlvode

Priprema

1 Pripremite podlogu

Kore slažite u kalup veličine 26 cm tako da kore lagano vire iz kalupa. Stavite u kalup dvije kore - premažite maslacem i postupak ponavljajte dok ne potrošite sve kore. Oko kalupa određite višak kora, stavite u sredinu i prelijte ih preostalim maslacem.


2 Pecite

Pecite 8-10 minuta na 180°C.


3 Pripremite posip

Pomiješajte orašaste plodove (po želji, ukupne gramaže 150 grama), šećer i maslac. Na pečenu koru ravnomjerno rasporedite pripremljen posip i odložite sa strane.


4 Pripremite kremu

U veću posudu umiješajte sve sastojke, dobro izmiksajte i izlijte u kalup s korom i posipom.


5 Pecite

Malo poravnajte i pecite od 60 do 70 minuta na 180°C. Ako vam se kore krenu jače peći, smanjite temperaturu na 170°C.


6 Pripremite sirup

Kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Ostavite da se potpuno ohladi i prelijte rubove prohlađene Cheesecake Baklave.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)