Jogurtica

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Jogurtica by Shutterstock Shutterstock

Recept za osvježavajuću tortu bez pečenja, u ovoj kombinaciji su jogurt i šumsko voće, ali torta odlično funkcionira i s drugim voćem, primjerice breskvama.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

120 gotopljenog maslaca
50 gšećera u prahu
250 gmljevenog keksa s maslacem

Krema

600 gčvrstog jogurta
100 gšećera
20 gželatine u prahu
10 žlicavode
500 mlvrhnja za šlag
šumsko voće ili neko drugo voće

Dekoracija:

100 mlvrhnja za šlag
šumsko voće

Priprema

1 Pripremite podlogu

Otopite maslac, dodajte šećer u prahu, mljevene kekse i sve dobro izmiješajte. Dno kalupa za torte promjera 26 cm obložite papirom za pečenje, a stijenke premažite maslacem.


Smjesu prebacite u kalup i utapkajte prstima ili čašom kako biste dobili čvrstu podlogu. Kalup stavite u hladnjak.


2 Pripremite šumsko voće

Ako koristite svježe šumsko voće, očistite ga. Ako koristite neko drugo voće poput bresaka, ogulite im koricu i narežite na sitne kockice.


3 Pripremite kremu

Od slatkog vrhnja mikserom izradite čvrsti šlag. Želatinu namočite u vodu u lončiću. Za to vrijeme pomiješajte jogurt i šećer, dobro izmiješajte pjenjačom, a onda spojite sa šlagom.


Namočenu želatinu zagrijati da se otopi. Od kreme uzmite 4 žlice i dodajte u otopljenu želatinu, potom pjenjačom spojite s ostatkom kreme.


U kremu stavite voće pa sve nježno izmiješajte.


4 Prebacite u kalup

Kremu prebacite u kalup, poravnajte i zagladite površinu i ostavite u hladnjaku preko noći.


5 Dekorirajte

Za ukrašavanje miksajte slatko vrhnje, prebacite ga u vrećicu za ukrašavanje i po želji ukrasite tortu. Šumsko voće rasporedite po vrhu.


Držite u hladnjaku barem pola sata prije posluživanja.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.