Snickers torta

Vrijeme pripremePriprema
50min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Snickers torta
Snickers torta
Snickers torta

>> prilagođeno dijabetičarima


Čokoladna torta s kikiriki maslacem i karamelom je ukusna poslastica s jednostavnim sastojcima i neodoljivim okusom. Ovaj kolač se sastoji od mekog čokoladnog biskvita koji je preliven karamelom i posut svježim kikirikijem, a preko toga se stavlja krema od mliječne čokolade. Na kraju se torta prelijeva tučenim ganacheom za još bogatiji okus.

Sastojci

Broj porcija
8

Biskvit

4jaja
2 žlicekokosovog brašna
4 žlicebademovog brašna
2 paketićapraška za pecivo
4 žliceeritrita
120 gmaslaca
120 gtamne čokolade
malo soli

Krema od mliječne čokolade

400 gmascarpone sira
350 mlvrhnja za šlag
50 geritrita u prahu
200 gmliječne čokolade (sa zaslađivačima)

Karamela

64 gmaslaca od kikirikija
40 gmeda
malo vanilije
2 žlicekokosovog ulja
nasjeckani kikiriki (za posipanje)
Napomena: Za dijabetičare, umjesto meda, smjesi dodajte dvije žlice eritritola.

Tučeni ganache za preljev

200 mlvrhnja za šlag
100 g tamne čokolade

Priprema

Biskvit

1Otopite čokoladu i maslac

Uz miješanje otopite čokoladu i maslac na pari i pustite smjesu da se ohladi.


2Pomiješajte suhe sastojke

Izvažite suhe sastojke pa ih promiješajte.


3Umutite žumanjke i eritrit

Odvojite žumanjke od bjelanjka pa žumanjke umutite zajedno sa eritritom.


U smjesu žumanjka i eritrita dodajte mlaku smjesu čokolade i maslaca te sve skupa izmiješajte.


4Dodajte suhe sastojke

Zatim dodajte suhe sastojke i sve skupa izmiješajte.


5Umiješajte bjelanjke

Na kraju lagano i ručno umiješajte i bjelanjke u postojeću smjesu.


6Ispecite biskvit u pećnici

Ulijte smjesu u kalup za torte promjera 18 cm. Moguće je raditi i u većem samo što će torta ispast niža.


Pecite 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180˚C ili dok na štapiću za provjeru ne ostanu mrvice.

Krema od mliječne čokolade

1Pripremite kremu

Izmiksajte vrhnje za šlag.


Otopite čokoladu.


Pomiješajte mascarpone sir i eritrit (dobro sjedinite s mikserom).


Otopljenu i ohlađenu čokoladu dodajte u sir.


Kad je sve dobro umiješano, postepeno dodajte istučeno vrhnje i ručno umiješajte u kremu.

Karamela

1Otopite sastojke na pari

Otopite sva sastojke na pari.


Tučeni ganache za preljev

1Otopite sve sastojke

U malom lončiću otopite sve sastojke na laganoj vatri uz stalno miješanje.


Slaganje

1Premažite karamelom

Pečeni biskvit prvo premažite slojem karamele. Na sloj karamele pospite nasjeckani kikiriki.


2Premažite kremom od mliječne čokolade

Preko kikirikija namažite sloj kreme od mliječne čokolade i mascarpone sira.


Ohladite tortu najmanje 1 sat kako bi se svi slojevi dobro stvrdnuli.


3Prelijte tučenim ganacheom

Nakon što se torta stegne, izlijte tučeni ganache na vrh torte i zagladite ga pomoću lopatice.


Ponovno stavite tortu u hladnjak na 30-45 minuta da se sloj ganachea stegne.


4Poslužite

Nakon što se sloj ganachea stegne, narežite tortu na kriške i poslužite ohlađenu.