Mini Pavlova

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 10min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Mini Pavlova by Lara Sweet Land Lara Sweet Land
Mini Pavlova by Lara Sweet Land Lara Sweet Land
Mini Pavlova by Lara Sweet Land Lara Sweet Land

Mini pavlova prema receptu Lare Tišljar, slastičarke i autorice brenda Lara Sweet Land.

Sastojci

Broj porcija
10

Meringa

3bjelanjka
150 gšećera
25 ggustina
1 prstohvatsoli
1 žličicalimunovog soka
1 žličicaalkoholnog octa

Coulis

150 gvoćnog pirea (maline ili jagode)
40 gšećera

Nadjev

250 mlslatkog vrhnja
25 gšećera
0,5 mahunevanilije

Dekoracija

Sezonsko voće (npr. maline, jagode, borovnice...)

Priprema

Meringa

1Pripremite bjelanjke

U posudi za miksanje, koristeći električni mikser (po mogućnosti samostojeći), miješajte bjelanjke s prstohvatom soli i žličicom limunovog soka na velikoj brzini.


Nastavite miksanje dok bjelanjci ne udvostruče svoj volumen. Ovaj korak obično traje između 5 i 10 minuta.


2Dodajte šećer

Postupno dodajte šećer u miksanu smjesu bjelanjaka i nastavite miksati dok se šećer potpuno ne otopi.


Nastavite miksati dok ne dobijete meke vrhove.


3Dodajte gustin i ocat

Smanjite brzinu miksera.


Dodajte gustin i alkoholni ocat u smjesu bjelanjaka. Nastavite miksati dok se svi sastojci ne sjedine.


4Oblikujte košarice od meringe

Na papiru za pečenje nacrtajte 10 krugova promjera 10 cm.


Koristeći vrećicu za ukrašavanje s nastavkom od 15 mm, nanesite smjesu spiralno od sredine kruga prema vani u jednom sloju.


Nakon toga, dodajte još smjese oko ruba kruga, tako da stvorite kružni oblik koji ide uz vanjski rub kruga. Time ćete dobiti oblik meringe s ravnom površinom i lijepo definiranim rubom.


5Osušite u pećnici

Pecite, odnosno sušite meringe otprilike 1 sat na temperaturi od 100°C.


Nakon pečenja, ostavite meringe da se dobro ohlade.


6Pripremite coulis

Maline ili jagode usitnite u pire.


U lonac stavite voćni pire i šećer pa smjesu kuhajte na laganoj vatri, povremeno miješajući, sve dok se šećer ne otopi i umak ne postane blago zgusnut. To će trajati otprilike 5-10 minuta.


Sklonite lonac s vatre i pustite coulis da se ohladi na sobnoj temperaturi.


7Pripremite nadjev

U posudi, istucite slatko vrhnje sa šećerom i pola mahune vanilije dok ne dobijete čvrstu strukturu.


8Nadjenite košarice od meringe

Na ohlađene košarice meringe namažite coulis.


Koristeći vrećicu za ukrašavanje, napunite košarice pripremljenim slatkim vrhnjem.


Ukrasite punjene košarice sezonskim voćem po želji.


9Poslužite

Pričekajte barem sat vremena prije posluživanja kako bi se meringe stegnule i okusi sjedinili.