Kestenmaza kocke

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Kestenmaza kocke by Danijela Štenta Danijela Štenta

Zanimljiv kolač s ukusnim namazom od kestena iz proizvodnje žumberačkog OPG-a Štenta. Više o Kestenmazi saznajte na ovom linku.

Sastojci

Broj porcija
8

Biskvit

100 gKestenmaze s kakaom
180 gmaslaca
300 gtamne čokolade
4jaja
300 gsmeđeg šećera
200 gmekog brašna
25 gkakaa
ribana korica 2 naranče

Krema

200 gKestenmaze s kakaom
300 gmascarpone sira
200 mltučenog slatkog vrhnja

Glazura

150 gčokolade za kuhanje
4 žliceulja

Priprema

1Pripremite biskvit

U posudi otopite čokoladu i maslac i dobro promiješajte.


U drugoj posudi umutite jaja i šećer pa postupno dodajte čokoladi.


Smjesi dodajte prosijano brašno, kakao i koricu naranče te miješajte dok tijesto ne postane glatko i ujednačeno.


Na kraju dodajte Kestenmazu s kakaom pa pecite u pećnici 20 minuta na 200 stupnjeva u limu za pečenje veličine 25 cm x 35 cm.


Biskvit ohladite prije nego što stavite kremu.


2Pripremite kremu

Istucite slatko vrhnje te mu dodajte mascarpone koji ste prethodno pomiješali sa Kestenmazom.

Miješajte dok se sastojci ne sjedine.


Kremu namažite na ohlađeni biskvit.


3Pripremite glazuru

Čokoladu i ulje otopite i pomiješajte u jednoličnu glazuru, a zatim izlijte preko kolača.


4Poslužite

Rashladite i poslužite. U slast!