Gola torta s jagodama

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Gola torta s jagodama
Gola torta s jagodama
Gola torta s jagodama
Gola torta s jagodama
Gola torta s jagodama

Fantastičan spoj čokoladnog biskvita, pudinga od vanilije, pudinga od čokolade i svježih jagoda.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

3bjelanjka
½ žličicesoli
3žumanjka
110 gšećera
120 gglatkog brašna
2 žličicepraška za pecivo
2 žlicekakaa
30 mlulja
75 mlmlake vode

Puding vanilija

2 vrećicepudinga od vanilije (2x 37 grama)
100 gšećera
500 mlmlijeka
100 gmaslaca

Puding čokolada

90 gpudinga od čokolade
100 gšećera
500 mlmlijeka
100 gmaslaca

Slaganje torte

acetatna folija
700 gjagoda (350 g po sloju)

Glazura od bijele čokolade

100 gbijele čokolade
60 mlvrhnja za šlag

Priprema

Biskvit

1Istucite snijeg od bjelanjaka

Bjelanjke i sol izmiksajte u čvrst snijeg, pa posudu odložite na stranu.


2Izmiksajte žumanjke i šećer

U drugoj posudi miksajte žumanjke i šećer dok ne dobijete gustu smjesu, 2-3 minute.


3Žumanjcima dodajte ostale sastojke

U smjesu žumanjaka prvo dodajte mlaku vodu i ulje, pa kratko izmiksajte.


Dodajte mješavinu glatkog brašna, praška za pecivo i kakaa pa lagano umiješajte kuhinjskom lopaticom.


Zatim kuhinjskom lopaticom lagano umiješajte i snijeg.


4Ispecite u pećnici

Smjesu ulijte u kalup promjera 18 cm, čije ste dno prethodno prekrili papirom za pečenje.


Stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva, na 35 minuta.


5Prerežite na 3 dijela

Biskvit ostavite na sobnoj temperaturi kako bi se u potpunosti ohladili dok pripremate kremu. Kada se biskvit ohladi, prerežite ga na 3 jednaka dijela.

Puding vanilija

1Pripremite puding

Pripremite puding prema uputama na pakiranju, koristeći se količinama navedenim u ovom receptu.


Ostavite na sobnoj temperaturi kako bi se ohladio, pa prije korištenja umiksajte maslac.

Puding čokolada

1Pripremite puding

Pripremite puding prema uputama na pakiranju, koristeći se količinama navedenim u ovom receptu.


Ostavite na sobnoj temperaturi kako bi se ohladio, pa prije korištenja umiksajte maslac.

Slaganje torte

1Složite tortu

Prvi biskvit stavite na radnu površinu, obložite acetatnom folijom pa dodajte polovicu bijele kreme.


Posložite jagode u krug, od sredine prema kraju pa prekrijte ostatkom kreme. Sve lijepo utisnite kako bi sloj bio skladan.


Slijedi drugi biskvit, ponovite prethodni postupak, ali ovaj put s tamnom kremom pa na vrh stavite posljednji biskvit.


2Pripremite glazuru

Vrhnje zagrijte na laganoj vatri, dodajte čokoladu pa miješajte dok se smjesa ne sjedini.


3Prelijte preko torte

Odmah prelijte preko torte i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.


4Ohladite u hladnjaku

Nakon što se torta ohladila na sobnoj temperaturi, premjestite je u hladnjak na nekoliko sati, kako bi se stisnula.