Za pripremu ove slastice trebat će vam kalup za torte promjera 20 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje.
Na srednje jakoj vatri u tavi, konstantno miješajući, tostirajte kokosovo brašno. Dovoljno je da kokos lagano dobije boju.
Kekse u blenderu sameljite i prebacite u zdjelu, a zatim im dodajte kokosovo brašno i šećer pa promiješajte. Dodajte i rastopljeni maslac pa opet promiješajte. Dobivenu smjesu ravnomjerno utisnite u kalup i stavite u hladnjak dok pripremate nadjev.
Želatinu i vodu stavite u lončić i pričekajte da nabubri, otprilike 10 minuta. Želatinu zatim na laganoj vatri otopite, ali pazite da ne zavrije.
U veću zdjelu stavite krem sir, kokosovo mlijeko, šećer u prahu i ekstrakt vanilije pa kratko miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Dodajte nekoliko žlica nadjeva u želatinu, promiješajte i vratite nazad u smjesu od sira pa ponovno kratko miksajte.
Nadjev izlijte preko podloge i zagladite vrh. Stavite u hladnjak preko noći kako bi se nadjev stisnuo.
Ako koristite čips od kokosa za dekoraciju, kratko ga tostirajte. Maknite obruč, posipajte tostiranim čipsom od kokosa, narežite i poslužite.