Bjelanjke i žumanjke razdvojite. Bjelanjke, sol i šećer, koji dodajte u nekoliko navrata, umutite u čvrsti snijeg.
U smjesu bjelanjaka dodajte žumanjke, sjedinite mikserom.
Pripremljenoj smjesi dodajte brašno, ulje i mlijeko, dobro promiješajte špatulom kako bi se sastojci sjedinili.
Smjesu za biskvit ulijte u kalup promjera 20 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva 40 minuta.
Pečeni biskvit ohladite i prerežite na 3 jednaka dijela.
U zdjeli pomiješajte krem sir i šećer. Špatulom miješajte dok se šećer ne otopi.
Smjesi šećera i krem sira dodajte jogurt, limunov sok i ekstrakt vanilije, dobro izmiješajte.
Želatinu namočite u hladnoj vodi, ostavite 10 minuta da nabubri, zatim je otopite i ulijte u smjesu od sira. Dobro promiješajte.
U pripremljenu kremu ulijte slatko vrhnje, sve sjedinite špatulom i podijelite na dva dijela. Jedan dio neka ostane bijeli, u drugi umiješajte đžem od borovnica.
Pripremite obruč za torte koji je veći od biskvita. Obložite ga prozirnom folijom. Na dno obruča stavite prvu koru, sredinu premažite kremom sa đžemom, pokrijte drugim biskvitom i tako slažite dok ne potrošite sve sastojke. Rub biskvita uz sami obruč premazujte bijelom kremom.
Tortu premjestite na nekoliko sati u zamrzivač na hlađenje.
Ohlađenu tortu izvadite iz obruča, ukrasite voćem po želji (kalupima možete iz voća izrezati razne oblike kako bi dobili efektniji izgled). Folijom kojom je obruč obložen fiksirajte voće i stavite je na hlađenje u zamrzivač.
Pomiješajte toplu vodu, šećer i limunov sok. Miješajte dok se šećer ne otopi.
Želatinu namočite u hladnoj vodi, ostavite 10 minuta da nabubri, otopite je iznad vatre.
U smjesu vode, šećera i limunovog soka dodajte želatinu, sve dobro promiješajte i procijedite kako bi žele bio proziran i bez pjene.
Ohlađenu tortu prekrivenu voćem stavite u veći obruč obložen prozirnom folijom i ulijte želatinu. Želatinu ulijevajte prvo uz stjenke, na kraju prelijte preko voća.
Gotovu tortu ostavite u hladnjaku preko noći.